Elena Shashkina 20. júna 2016 K receptu
Tón šalátu udávajú pečené krutóny s korením, jednoducho premenia chuť chleba. A ak pridáte šťavnaté zrelé paradajky, bazalku a horúcu nakladanú papriku, potom je jednoducho nemožné odtrhnúť sa od šalátu.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minRúraPečenietalianska kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetPiknikRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbiely chlieb 150 g feniklových semienok 1 ČL rozmarínu 1 vetvička kapary 1 ČL bazalky 2 vetvičky nakladanej papriky 6 ks cesnaku 1 zub paradajky 400 g soľ, korenie olivový olej balzamikový ocot parmezán 30 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Chlieb nalámeme na malé kúsky, vložíme do formy, pokvapkáme olejom, posypeme soľou, feniklovými semienkami a lístkami rozmarínu, dobre premiešame. Vložte do rúry (200 g) na 10 minút.
Krok 2
Vložte chlieb do veľkej misy. Pridáme kapary, lístky bazalky a nakrájanú papriku. Rozdrvte strúčik cesnaku a nakrájajte paradajky.
Krok 3
Šalát dochutíme octom, olejom, soľou a korením podľa chuti. Posypeme strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pre tento šalát si môžete vziať paradajky rôznych odrôd a farieb.
UŽITOČNÉ RADY
Chlieb nemusíte piecť, stačí ho opražiť na panvici alebo grile.