Šalát z paradajok a nakladanej papriky

Elena Shashkina 20. júna 2016 K receptu

Tón šalátu udávajú pečené krutóny s korením, jednoducho premenia chuť chleba. A ak pridáte šťavnaté zrelé paradajky, bazalku a horúcu nakladanú papriku, potom je jednoducho nemožné odtrhnúť sa od šalátu.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minRúraPečenietalianska kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetPiknikRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbiely chlieb 150 g feniklových semienok 1 ČL rozmarínu 1 vetvička kapary 1 ČL bazalky 2 vetvičky nakladanej papriky 6 ks cesnaku 1 zub paradajky 400 g soľ, korenie olivový olej balzamikový ocot parmezán 30 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Chlieb nalámeme na malé kúsky, vložíme do formy, pokvapkáme olejom, posypeme soľou, feniklovými semienkami a lístkami rozmarínu, dobre premiešame. Vložte do rúry (200 g) na 10 minút.

Krok 2

Vložte chlieb do veľkej misy. Pridáme kapary, lístky bazalky a nakrájanú papriku. Rozdrvte strúčik cesnaku a nakrájajte paradajky.

Krok 3

Šalát dochutíme octom, olejom, soľou a korením podľa chuti. Posypeme strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pre tento šalát si môžete vziať paradajky rôznych odrôd a farieb.

UŽITOČNÉ RADY

Chlieb nemusíte piecť, stačí ho opražiť na panvici alebo grile.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik