Souvlaki – jahňacie špízy

gastronóm 12. júla 2012 K receptu

Malé grécke špízy souvlaki môžu byť vyrobené z akéhokoľvek mäsa.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 mingrécka kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoŠašlikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmladé jahňacie (dužina) – 500 gjahňací tuk (chvostový tuk) – 250 gsladká červená paprika – 2 ks.soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenieAk chcete odoslať:stredné paradajky – 2 ks.uhorka – 2 ks.stredná cibuľa – 1 ks.citrón – 2 ks.petržlen – 3-4 vetvičkysoľčerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odstráňte všetky filmy z mäsa, potom nakrájajte mäso na kocky 2 x 2 cm a tuk na plátky rovnakej veľkosti. Ošúpanú sladkú papriku nakrájame na rovnaké kúsky. Mäso a tuk osolíme, okoreníme.

Krok 2

Striedavo napichajte na malé špízy 4 kusy mäsa, 3 kusy papriky a 3 kusy tuku. Vyprážame na dobre spálenom (na biely popol) uhlíkoch do zlatohneda, často otáčaním.

Krok 3

Nakrájajte paradajky a uhorky, nakrájajte cibuľu. Na taniere poukladáme špízy s mäsom, plátky citróna, zeleninu a lyžicu cibule. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s omáčkou tzatziki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik