Studená uhorková polievka s mozzarellou

Umalat 11. júna 2012 K receptu Porcie: 4 varenie: 15 minVarenietalianska kuchyňaVečeraPrvý chod: polievkaVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEsoľ – podľa chuti korenie – podľa chuti sušené paradajky – 50 g bieleho vínneho octu – 4-5 lyžíc. l. olivový olej – 4-5 lyžice. l malé guľôčky mozzarelly – 125 g bazalka – 4 vetvičky vody – 200 ml chleba – 2 plátky Mladé čerstvé uhorky – 600 g cesnaku – 1 strúčik kapary – 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

1. Ak je šupka uhoriek hrubá, odrežte ju. Uhorky nakrájame nahrubo. Chlieb natrháme rukami na malé kúsky a zmiešame s uhorkou, nahrubo nasekaným cesnakom a polovicou bazalky. Všetko zalejeme olivovým olejom, bielym vínnym octom, soľou a korením a necháme 5-7 minút postáť. Potom zalejte vodou, pridajte polovicu kapary a všetko spolu rozmixujte mixérom do hladka. Polievku odložíme do chladničky. 2. Malé guľky mozzarelly prekrojíme na polovicu, sušené paradajky nakrájame na malé kúsky, zvyšné kapary a bazalku nasekáme nadrobno. Zmiešajte všetky pripravené ingrediencie (vznikne salsa). 3. Vychladnutú polievku nalejeme do misiek, do stredu každej pridáme 2-3 lyžice nakrájanej mozzarelly, paradajku a bazalkovú salsu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik