gastronóm 11. február 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minútVareniePrvý chod: polievkaDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzväzok kôpru, soľ, korenie, malý horúci údený sleď – 1 ks uhorky – 500 zeleninový vývar – 500 ml cesnak – 3 strúčiky prírodný jogurt – 4 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jednu uhorku odložíme bokom, zvyšné pomelieme v mixéri spolu s ošúpaným cesnakom. Za stáleho šľahania prilievame zeleninový vývar. Polievku precedíme cez sitko, dochutíme soľou a korením, prikryjeme a dáme na noc do chladničky.
Krok 2
Kôpor nasekáme, zmiešame s jogurtom, dochutíme soľou a korením. Pridajte do polievky.
Krok 3
Sleď ošúpeme zo šupky a vnútorností. Rozložte na malé kúsky, odstráňte semená. Odloženú uhorku nakrájajte na prúžky. Polievku nalejeme do misiek. Do každého vložte trochu uhorky a kúsky rýb.