Teplý pečený zemiakový šalát

gastronóm 9. júna 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 15 minŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmalé zemiaky – 10-12 ks.stredná cibuľa – 1 ks.stredne nakladané chrumkavé uhorky – 4-5 ks.biely vínny ocot – 3 lyžice. l.horčica so zrnami – 2 lyžice. l.olivový alebo iný rastlinný olej – 2/3 šálkymalý zväzok kôprusoľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky dobre umyte kefou. Každý zemiak zabaľte do niekoľkých vrstiev alobalu a pečte v rúre predhriatej na 200 °C alebo na ohni do mäkka, asi 40–45 minút, v závislosti od veľkosti zemiakov.

Krok 2

Pripravte si dresing. Ošúpeme a veľmi jemne nakrájame cibuľu a nakladané uhorky.

Krok 3

Ocot zmiešame s horčicou a olejom, pridáme cibuľu a uhorky, soľ a korenie.

Krok 4

Hotové zemiaky ošúpeme, opatrne, aby sme sa nepripálili, nakrájame ich pomerne veľké, zalejeme dresingom, premiešame a necháme 10–15 minút postáť. Posypeme nasekaným kôprom a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik