Barabek 21. december 2016 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 minŠalátVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 1 PORCIUšalát – 1 zväzok cibule – 1-2 malé cibule cesnak – 3-4 strúčiky petržlenová vňať – 1 zväzok citróna – 1 kus olivový olej – 4 polievkové lyžice. l čierne korenie – podľa chuti soľ – podľa chuti zelená šošovica TM „National“ – 225 varených kreviet (ošúpaných) – 200 g cherry paradajok – 8-10 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Namočte šošovicu na 30 minút a potom varte 15-20 minút.
Krok 2
Cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky. Cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. Paradajky nakrájajte na štvrtiny alebo polovice.
Krok 3
Cesnak opražíme na olivovom oleji. Pridajte k tomu krevety. Všetko spolu smažte 2 minúty.
Krok 4
Ku krevetám pridajte šošovicu, premiešajte, odstráňte z tepla a nechajte 2 minúty postáť.
Krok 5
Medzitým na inej panvici rýchlo orestujeme na olivovom oleji cibuľu. Pridajte k nemu paradajky nakrájané na plátky. Všetko spolu smažte 1 minútu.
Krok 6
Šalát natrháme na malé kúsky a dáme na tanier. Na listy šalátu položíme šošovicu s krevetami, opraženou cibuľkou a paradajkami. Korenie a soľ. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou.