Teplý šalát so šošovicou a krevetami

Barabek 21. december 2016 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 minŠalátVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 1 PORCIUšalát – 1 zväzok cibule – 1-2 malé cibule cesnak – 3-4 strúčiky petržlenová vňať – 1 zväzok citróna – 1 kus olivový olej – 4 polievkové lyžice. l čierne korenie – podľa chuti soľ – podľa chuti zelená šošovica TM „National“ – 225 varených kreviet (ošúpaných) – 200 g cherry paradajok – 8-10 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Namočte šošovicu na 30 minút a potom varte 15-20 minút.

Krok 2

Cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky. Cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. Paradajky nakrájajte na štvrtiny alebo polovice.

Krok 3

Cesnak opražíme na olivovom oleji. Pridajte k tomu krevety. Všetko spolu smažte 2 minúty.

Krok 4

Ku krevetám pridajte šošovicu, premiešajte, odstráňte z tepla a nechajte 2 minúty postáť.

Krok 5

Medzitým na inej panvici rýchlo orestujeme na olivovom oleji cibuľu. Pridajte k nemu paradajky nakrájané na plátky. Všetko spolu smažte 1 minútu.

Krok 6

Šalát natrháme na malé kúsky a dáme na tanier. Na listy šalátu položíme šošovicu s krevetami, opraženou cibuľkou a paradajkami. Korenie a soľ. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik