gastronóm 7. február 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minVarenieThajská kuchyňaPrvý chod: polievkaINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmletá paprika – 0,25 lyžičky.strúčik cesnaku – 1 ks.mletá kurkuma – 0,5 lyžičky.sójová omáčka – 2 lyžice. l.rastlinný olej – 1,5 lyžice. l.bravčová buničina – 500 gšampiňóny – 300 gštipka solistredná uhorka (asi 20 cm) – 1 ks.čerstvý koreň zázvoru – 0,5 cmštipka muškátového orieškaČínska kapusta – 0,5 hlavy Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Šampiňóny umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Z kapusty odstráňte vrchné 2-3 listy a zvyšné listy nakrájajte najemno. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Koreň zázvoru ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Uhorku ošúpeme, prekrojíme priečne na 3 časti a potom každú časť nakrájame na tenké prúžky. Uhorku vložte do sitka, posypte soľou a nechajte 10 minút pôsobiť, potom zľahka stlačte.
Krok 2
Vložte šampiňóny do hrnca a pridajte 1 liter vody. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte 7 minút.
Krok 3
Medzitým bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Na panvici zohrejte rastlinný olej, smažte bravčové mäso na vysokej teplote 4 minúty. Pridajte cesnak a zázvor. Premiešame a hneď preložíme do polievky.
Krok 4
Do polievky nalejeme sójovú omáčku, pridáme kurkumu, muškátový oriešok a feferónku, premiešame a privedieme do varu. Varte bez pokrievky 5 minút.
Krok 5
Odstráňte polievku z ohňa, pridajte kapustu a uhorky. Naberačkou ich roztlačíme na dno a necháme 3-4 minúty odstáť. Polievku nalejeme do misiek.