gastronóm 26. júna 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 30 minŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍ2 dlhé uhorky2 polievkové lyžice. l. med1 zväzok kôpru2 polievkové lyžice. l. biely vínny ocot1 polievková lyžica. l. soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Zmiešajte so soľou a vložte do cedníka umiestneného na panvici. Nechajte pôsobiť 20 minút. Ak majú uhorky veľmi hrubú kožu, zelenina by sa mala ošúpať.
Krok 2
Med zrieďte v 2 polievkových lyžiciach. l. teplá prevarená voda. Kandizovaný med je potrebné mierne zahriať. To možno vykonať v mikrovlnnej rúre (doslova 5-7 sekúnd) alebo vo vodnom kúpeli.
Krok 3
Kôpor umyjeme, osušíme a nasekáme. Do medu pridajte kôpor a ocot a dôkladne premiešajte. Uhorky opláchnite, dobre osušte papierovými utierkami, vložte do šalátovej misy a prelejte pripravenou zálievkou. Premiešame a dáme do chladničky na 5-10 minút.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Toto je starý recept z ruskej kuchyne. Nielen čerstvé, ale aj jemne nasolené uhorky sa podávali s medovým dresingom – samozrejme, nemusíte ich posypať soľou, stačí ich vysušiť.