Vývar z kuracieho rámu

Vývar z kuracieho rámu

gastronóm 26. apríla 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 2 hodinyVarenieVečeraPrázdnePrvý chod: polievkaVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 rám pečeného kura 2 stredné cibule 2 stredné mrkvy 2 stonkový zeler alebo malý kúsok zeleru brokolica alebo stonka karfiolu (voliteľné) petržlen, kôpor, koriandrové stonky 5 vetvičiek tymiánu 5 strúčikov cesnaku 2 bobkové listy 3 nové korenie 5 zrniek čierneho korenia olivový olej a soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cesnak, cibuľu a mrkvu ošúpeme. Cibuľu nakrájajte na 4 časti, mrkvu nakrájajte na hrubé plátky. Zeler a stonku brokolice, ak používate, nakrájajte na malé kúsky.

Krok 2

Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a pridajte zeleninu, pridajte soľ a smažte do zlatista, 10 minút.

Krok 3

Do panvice pridajte kuracie kosti, zalejte 2 litrami vody a priveďte do varu. Odstráňte penu, znížte teplotu. Do panvice vložte korenie, stonky bylín a bobkové listy. Panvicu prikryte pokrievkou a vývar varte 1,5 hodiny, na záver pridajte soľ. Hotový vývar ochlaďte a preceďte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik