Zelené gazpacho

gastronóm 5. júla 2012 K receptu

Pripravte si zelené gazpacho v horúci letný deň a vychutnajte si jeho úžasnú osviežujúcu chuť, ktorá vás mrknutím oka mentálne prenesie do ďalekého Španielska, do pobrežnej kaviarne, so zvukom mora či dokonca oceánu za oknom. Samozrejme, klasická verzia tohto jedla je vyrobená z paradajok, ale tu ponúkaná nie je v žiadnom prípade nižšia ako tradičná. Najmä ak si zelené gazpacho pripravíte z aromatických vidieckych uhoriek, čerstvo natrhaných zo záhrady! Len nezabudnite polievku pred podávaním poriadne vychladiť, pretože to je práve jej hlavná vlastnosť.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodinaPrvý chod: polievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEstarý biely chlieb – 1 plátokčerstvé uhorky – 2 ks.zelená paprika – 1 ks.cesnak – 1 strúčikpetržlen – 6 vetvičiekolivový olej – 2 lyžice. l.suché biele víno – 1 polievková lyžica. l.ľadová voda – 130 mlsoľ, čerstvo mleté ​​​​čierne korenie – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na zelené gazpacho. Z krajca chleba odrežte kôrku, strúhanku vložte do misky a podlejte malým množstvom studenej vody. Nechajte pôsobiť 15 minút.

Krok 2

Umyte čerstvé uhorky a sladkú papriku a potom ich osušte papierovou utierkou. Uhorky ošúpeme a nakrájame na plátky. Sladkú papriku prekrojte na polovicu, odstráňte stopku, semená a blany. Nakrájajte na pásiky.

Krok 3

Petržlen na gazpacho dôkladne opláchnite studenou tečúcou vodou a potom osušte na papierovej utierke. Odstráňte hrubé stonky. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.

Krok 4

Cesnak ošúpeme a vložíme do misky mixéra. Pridáme scedený chlieb, nakrájané čerstvé uhorky, papriku a petržlenovú vňať. Brúsiť. Zalejeme olivovým olejom, vínom a vodou. Znova premiešajte mixérom.

Krok 5

Zelené gazpacho vložte do chladničky a nechajte 1 hodinu. Potom nalejte do širokých pohárov alebo misiek. Môžete ozdobiť nakrájanými uhorkami a sladkou paprikou.

UŽITOČNÉ RADY

Plánujete podávať svojim najmenším na obed zelené gazpacho? Namiesto bieleho vína pridajte do polievky citrónovú šťavu alebo malé množstvo jablčného octu. Chuť pokrmu tým určite neutrpí!

MIMOchodom

Zelené gazpacho môže byť uspokojivejšie, ak do každej porcie pridáte vyprážané krevety, varené kura alebo jednoducho posypete chrumkavými krutónmi vyrobenými z pšeničného chleba.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik