Zeleninový hrniec na prímorský spôsob

Marína 11. august 2016 K receptu

Jednoduchý chorvátsky kastról zo zeleniny s aromatickými bylinkami. Jedlo môže slúžiť ako príloha a môže byť aj hlavným jedlom. Je veľmi výhodné, že zemiaky sa dajú uvariť vopred a môžete ich uvariť „v bundách“.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 minRúrachorvátska kuchyňaHlavný chodKastrólyINGREDIENCIE NA 2 PORCIEzemiaky 250 gparadajky 250 gcuketa 500 gtvrdý syr 80 gkyslá smotana 100 gmúka 4 lyžice.sušienky 1 polievková lyžica.vetvičky bazalky, petržlen 2 ks.olivový olej 4 lyžice.soľ podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Ošúpanú cuketu nakrájame na tenké pásiky alebo plátky, obalíme v múke a opečieme z oboch strán.

Krok 2

Ošúpané paradajky nakrájame a podusíme na oleji. Na záver pridáme bazalku, krekry a petržlenovú vňať.

Krok 3

Zapekaciu misu vymastíme olejom a navrstvíme cuketu a zemiaky. Každú vrstvu osolíme a zalejeme dusenou paradajkovou omáčkou. Vrchná vrstva by mala byť cuketa. Ďalej nalejte zeleninu so zmesou kyslej smotany, syra a 1 lyžičky. olivového oleja a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180-190* na 10 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik