Marína 27. augusta 2016 K receptu
Lahodný zeleninový kastról s hovädzím mäsom a špagetami! Nemožno ignorovať cuketu, ktorej je teraz veľa – hodia sa tak dobre takmer ku všetkým výrobkom. A zelený hrášok, obľúbená zelenina od detstva, dodáva jedlu nielen jas, ale aj vitamíny a mikroelementy. A typické je, že varením hrášok nestráca svoje prospešné vlastnosti.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 min Pridať. čas: 15 minRúraHlavný chodKastrólyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEvarené hovädzie mäso 300 gcuketa 300 gparadajky 2 ks.huby 150 gcibuľa 1 ks.zelený hrášok 150 gvajcia 2 ks.kyslá smotana 3 lyžice. l.tvrdý syr 50 gšpagety 200 gmaslo 20 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Huby a cibuľu nakrájame na kúsky a orestujeme. Uvarené hovädzie mäso (možno nahradiť akýmkoľvek iným) nakrájame na malé kúsky. Uvarte špagety. Očistenú cuketu, paradajky nakrájame na plátky.
Krok 2
Na dno vymasteného pekáča poukladáme cuketu nakrájanú na plátky. Na vrch poukladáme špagety, potom mäso so šampiňónmi a zeleninou. Na vrch nalejeme vajcia rozšľahané s kyslou smotanou a strúhaným syrom.
Krok 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 minút. alebo do zlatista.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pre deti je lepšie vylúčiť huby z rajnice. Zvýšte však množstvo hrášku – sú obzvlášť užitočné pre deti!