Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

gastronóm 12. augusta 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodinaVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1,5 litra vody1 pór2 stonky zeleru2 stredné cibule3 stredné mrkvy1 koreň petržlenu2 listy kapusty1 zväzok petržlenu2 bobkové listy3 hrášky z čierneho a nového koreniasoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pór nakrájame na tenké kolieska a zeler na tenké plátky.

Krok 2

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na plátky a cibuľu na pierka.

Krok 3

Kapustu nakrájame nadrobno. Nasekajte petržlenovú vňať. Petržlenovú vňať ošúpeme a nakrájame na pásiky.

Krok 4

Zeleninu dáme do širokého hrnca, podlejeme vodou a na miernom ohni privedieme do varu.

Krok 5

Odoberte penu, pridajte bobkový list, čierne korenie a nové korenie. Panvicu prikryjeme pokrievkou a vývar na miernom ohni varíme na miernom ohni 45 minút.

Krok 6

Vývar precedíme cez jemné sitko.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Zeleninový vývar je číry odvar zo zeleniny a byliniek. Je nevyhnutný pri príprave mnohých jedál. V prvom rade je základom rôznych polievok, najmä zeleninových. Dá sa použiť aj na pytliactvo rýb, mäsa a hydiny. Môže byť súčasťou omáčky alebo omáčky. A aj správne uvarený zeleninový vývar s krutónmi je sám o sebe hodným jedlom. Do vývaru môžete použiť zvyšky zeleniny: tvrdé časti karfiolu alebo brokolice, zelenú časť póru, stonky byliniek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik