gastronóm 5. júna 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 271,20 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 2,56 g/25,03 g/8,20ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIEčerstvé hlivy ustricové – 200 ks cibule – 1 ks 1 strúčik cesnaku ľadový šalát – 0,5 hlavy čerstvé uhorky – 2 ks rastlinný olej – 4 polievkové lyžice. l.šťava z polovice citróna, soľ a čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Hlivu umyjeme a nadrobno nasekáme. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájajte na pol krúžky, nakrájajte cesnak. Umyte šalát a uhorky. Šalát rozoberieme na listy a nakrájame na pásiky široké 1 cm, uhorky na tyčinky.
Krok 2
Smažte cibuľu v 2 polievkových lyžiciach. l. zohriaty olej, 4 min. Pridajte huby a varte za stáleho miešania 8 minút. Pridajte cesnak, smažte 1 minútu. Odstráňte z tepla, nechajte vychladnúť.
Krok 3
Zmiešajte listy šalátu, uhorky a vyprážané huby v miske. Dochutíme soľou a korením, pridáme zvyšný olej a citrónovú šťavu.