Alevtina Semenová 5. septembra 20164,00 (2)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu
Vynikajúci recept na domácu adjiku. Varím ho každý rok. Ukazuje sa to veľmi chutné a pikantné.
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 40 min Pridať. čas: 30 minVareniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 1 kgjablká 350 gmrkva 350 gsladká paprika 350 gfeferónka 1/2 ks.cesnak 100 gocot 4 lyžice. l.olivový olej 1/4 lyžice.cukor 1/3 lyžice.soľ 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte a umyte zeleninu a jablká.
Krok 2
Paradajky nakrájame na plátky.
Krok 3
Paradajky pomelieme v mixéri.
Krok 4
Odlúpnite jablká zo semien a membrán. Nakrájajte na plátky.
Krok 5
Odstráňte semená zo sladkej papriky. Nakrájajte na kúsky. Rozdrvte to isté v miske mixéra.
Krok 6
Všetku zeleninu vložte do veľkého hrnca. Varte na miernom ohni 30 minút.
Krok 7
Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a čili papričku, soľ, cukor. Varte ďalších 15 minút. Pridajte ocot, varte ďalších 5 minút.
Krok 8
Vložte adjiku do sterilných pohárov. Zrolovať. Otočte a zabaľte.