Ako krásne upiecť kurča. Tajomstvo prípravy
gastronóm 26. januára 2024
Kura na každý deň sa dá upiecť akokoľvek, ale na sviatok ho urobme „držať chrbát“… a iné časti tela.
Prečo potrebujete obviazať vtáka? Krídla a nohy tesne zložené k sebe sa na koncoch nespália, koža na nich nepraskne a v mäse sa zachová oveľa viac šťavy. Ale pozor! Normálny čas na pečenie hydiny — ten, na ktorý si zvyknutý — nebude stačiť.
1. Budete potrebovať kúsok kuchynského špagátu (šnúrka) dlhý približne 1 meter. Preložte špagát na polovicu.
Preložte špagát na polovicu
2. Vtáčika položte na pracovnú dosku, prsiami nahor, krkom smerom od vás. Pomocou slučky, ktorá vznikla pri skladaní špagátu, uchopte kurací krk zospodu.
Slučkou, ktorá vznikla pri skladaní špagátu, uchopte kurací krk zospodu.
3. Konce špagátu prevlečte pod chrbtom a roztiahnite ich od seba, pričom ich vytiahnite na obe strany medzi nohy a krídla.
Konce špagátu prevlečte pod operadlom a roztiahnite ich od seba
4. Konce potiahnite k sebe, k chvostu, zastrčte zvnútra pod nohy, chyťte ich za kostice na konci holene tak, aby špagát bol na vonkajšej strane, povytiahnite a zviažte jednoduchým uzol nad nohami.
Konce ťahajte smerom k sebe, smerom k chvostu
5. Nohy budú zviazané a mierne prekrížené. Ak špagát príliš utiahnete, prsník sa zdvihne — toto je to, čo potrebujete. Konce nôh zastrčte pod kýl pŕs.
Ak špagát pevne potiahnete, prsník sa zdvihne – to je to, čo chcete
6. Vtáčika otočte a vzadu uviažte jednoduchý uzol.
Otočte vtáka a uviažte uzol na jeho chrbte
7. Pritiahnite konce špagátu späť ku krku a okolo krku si uviažte uzol, ktorý dvakrát alebo trikrát zaistite.
Konce špagátu priveďte späť ku krku a okolo krku si uviažte uzol
8. Zastrihnite konce špagátu. Tvoje krídla sú stále voľné. Držiac kostru prsiami nadol, zasuňte vtáčie „lakte“ pod špagát, ktorý vedie po oboch stranách.
Zastrihnite konce špagátu
9. Otočte vtáka prsiami nahor a konce krídel zastrčte pod nohy. To je všetko, vtáčik sa dá upiecť.
Otočte vtáka prsiami nahor a konce krídel zastrčte pod nohy
Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #kura #tajomstvo varenia #pečené kuraSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť aleks5555xz10. februára 2022
Zvyčajne viažem iba nohy vtáka.
00Odpoveď
10. februára 2022
Nie porno, ale zábava!
00Odpoveď Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach