Ako skladovať avokádo: Libanonský šéfkuchár otestoval najobľúbenejšie spôsoby z internetu a vyšlo z toho toto
Yana Fomenko 26. januára 2024
Existuje veľa odporúčaní, ako skladovať avokádo. Rady však často zlyhávajú v teste dôveryhodnosti. Libanonská šéfkuchárka, populárna foodblogerka a autorka kuchárskej knihy „Libanonská kuchyňa“ Samira Kazan otestovala štyri najobľúbenejšie spôsoby skladovania avokáda a zistila, aký účinný a bezpečný je každý z nich.
Prvým bola cestapodľa ktorého je potrebné vložiť ovocie do sklenenej nádoby naplnenej vodou a tesne uzavrieť veko. Samira Kazan hovorí, že avokádo v skutočnosti zostáva zelené. Varuje však, že existujú štúdie, ktoré túto metódu označujú za nebezpečnú. Pri skladovaní vo vode môže dôjsť k rastu baktérií, takže nemožno vylúčiť riziko otravy jedlom.
Šéfkuchár potom študoval, ako funguje citrónová šťava na avokáde. Vytlačila ho na odrezok ovocia, zabalila do potravinovej fólie a avokádo vložila do chladničky.
„Po niekoľkých dňoch zostalo avokádo stále zelené a nezmenilo svoju chuť. Dôvodom je kyslá citrónová šťava, ale môžete použiť aj limetku,“ hovorí Samira Kazan.
Ukázalo sa, že tretí spôsob funguje. Bloger však priznáva, že ho nikdy nepoužije, píše The Mirror. Samira Kazan vložila nakrájané avokádo do nádoby s nakrájanou cibuľou. Čoskoro jemné ovocie nasalo cibuľovú vôňu a podľa šéfkuchára stratilo svoju jedinečnú chuť, pre ktorú si ho mnohí kupujú.
nakoniec počas štvrtého experimentu Samira Kazan zmrazila avokádo po olúpaní a odstránení kôstky. Ovocie je možné nakrájať na kúsky alebo ponechať na polovice.
„Je to naozaj pohodlné; avokádo môžete skladovať zmrazené na dlhú dobu. Samozrejme, že po rozmrazení sa štruktúra produktu trochu zmení, ale dá sa použiť na smoothie alebo sendviče,“ je si istý šéfkuchár.
Nedávno Gastronom písal o tom, ako vám avokádo pomáha schudnúť.
Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #avokádoSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť
Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach