Ako uvariť dokonalý tvarohový kastról: odborné rady

Ako uvariť dokonalý tvarohový kastról: odborné rady

Ako uvariť dokonalý tvarohový kastról: odborné rady

Andrej Zacharin 29. januára 2024

Mnoho ľudí miluje tvarohový kastról. Ale nie každý vie, ako ho uvariť tak, aby sa z neho stalo malé majstrovské dielo. No, alebo sa to aspoň ukázalo veľmi chutné. Alena Solodovichenko, značková šéfkuchárka reštaurácií Varenichnaja N1»zdieľa svoje tajomstvá a navrhuje pripraviť perfektný tvarohový kastról s čokoládou.

Ako uvariť dokonalý tvarohový kastról: odborné rady

Obsah:

  • Tipy na výrobu tvarohového kastróla
  • Tvarohová čokoládová kastról od Aleny Solodovičenko

Tipy na výrobu tvarohového kastróla

1. Hlavná vec v kastróle Toto je tvaroh, mal by to byť kvalitný, nie pastovitý výrobok. Radím vám, aby ste si vybrali hustý tvaroh s obsahom tuku 5 alebo 9%.

2. Dôležité je použiť pravé, dobré, kvalitné kakao. Ak si vezmete nekvalitný výrobok, skončíte s kastrólom škaredej farby. Áno, a chuť bude taká-tak.

3. Je veľmi dôležité miešať proteín opatrne, jemnými pohybmi, aby bola hmota nadýchaná. Použite silikónovú alebo drevenú špachtľu. Na to nie je vhodná metla alebo mixér.

4. Ak používate keramický pekáč, musíte si vyrobiť „francúzsku košeľu“ Vnútro formy vymastíme maslom izbovej teploty a vysypeme malým množstvom krupice. Je to potrebné, aby sa kastról nespálil.

5. Je dôležité vziať do úvahy, že každý má inú rúru. Takže po 30 minútach40 Skontrolujte pripravenosť kastróla. Mala by mať svetlo zlatú kôrku a kastról by mal byť na dotyk pevný.

6. Keď ste si istí, že kastról je takmer hotový, rúru vypneme a kastról v nej necháme vychladnúť. Ak dôjde k náhlej zmene teploty, kastról môže spadnúť.

7. Ak ste nezjedli celý kastról, tak na druhý deň pred podávaním ho dajte do mikrovlnky na 3040 sekúnd. Kastról bude jemný ako v deň, keď bol vyrobený.

Tvarohová čokoládová kastról od Aleny Solodovičenko

Na tento kastról je dôležité použiť dobré kakao, aby čokoládová časť bola krásna a chutná.

Tvarohová čokoládová kastról
Tvarohová čokoládová kastról

6 porcií, doba varenia 1 hodina 20 minút. + 1 hod

Čo potrebujete:

  • 2 vajcia
  • 780 g tvarohu 5%
  • 50 ml mlieka 3,2%
  • 165 g kryštálového cukru
  • 50 g vanilkového cukru
  • 70 g krupice
  • 140 g masla
  • 1 g prášku do pečiva
  • 13 g kakaového prášku

Čo robiť:

1. Oddeľte bielka od žĺtka.

Oddeľte bielko od žĺtka
Oddeľte bielko od žĺtka

2. Žĺtka a cukor vyšľaháme metličkou alebo mixérom do biela.

Žĺtka vyšľaháme s cukrom
Žĺtka vyšľaháme s cukrom

3. Tvaroh, mlieko, krupicu, maslo, vanilkový cukor a prášok do pečiva zmiešame so žĺtkom, vymiešame dohladka. Odložíme na hodinu do chladničky, aby krupica napučala.

Všetky ingrediencie vymiešame do hladka.
Všetky ingrediencie vymiešame do hladka.

4. Vaječný bielok so štipkou soli vyšľaháme metličkou alebo mixérom v hlbokej miske na nadýchaný sneh. Ak misku otočíte, zmes by nemala vytiecť.

Po vyšľahaní by hmota nemala stekať po stenách misky.
Po vyšľahaní by hmota nemala stekať po stenách misky.

5. Opatrne v troch fázach vareškou spojíme tvarohovú hmotu s krupicou a vyšľahaným bielkom. Celú výslednú hmotu rozdeľte na dve časti v pomere 2/3 a 1/3, do malej časti pridajte kakaový prášok. Tvarohovú hmotu dobre premiešame s kakaovým práškom. V dôsledku toho získate dve tvarohové hmoty: bielu a čokoládovú.

Tvarohovú hmotu spojíme vareškou s krupicou a vyšľahanými bielkami, do 1/3 pridáme kakaový prášok
Tvarohovú hmotu spojíme vareškou s krupicou a vyšľahanými bielkami, do 1/3 pridáme kakaový prášok

6. Obe zmesi rozdeľte na 2 rovnaké časti, aby ste vytvorili vrstvený kastról. Pripravené zmesi dáme do formy vo vrstvách: čokoláda biela čokoláda biela. Pečieme na 150st °C 40 minút. Pri pečení je vhodné položiť panvicu na podnos s malým množstvom vody.

Pripravené zmesi dáme do formy vo vrstvách
Pripravené zmesi dáme do formy vo vrstvách
Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #kastról #kastról z tvarohu #Alena SolodovičenkoSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť Rita PirkoRita Pirko5. februára 2020

Ďakujem za rady, užitočné informácie. Chcem pridať ešte jeden tip, ktorý používam. Aby bol kastról ešte chutnejší a tvaroh vzdušnejší, najskôr ho pretriem cez sitko a až potom sa pustím do prípravy samotného kastróla.

00Odpoveď Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik