Ako uvariť dokonalý tvarohový kastról: odborné rady
Andrej Zacharin 29. januára 2024
Mnoho ľudí miluje tvarohový kastról. Ale nie každý vie, ako ho uvariť tak, aby sa z neho stalo malé majstrovské dielo. No, alebo sa to aspoň ukázalo veľmi chutné. Alena Solodovichenko, značková šéfkuchárka reštaurácií „Varenichnaja N1»zdieľa svoje tajomstvá a navrhuje pripraviť perfektný tvarohový kastról s čokoládou.
Obsah:
- Tipy na výrobu tvarohového kastróla
- Tvarohová čokoládová kastról od Aleny Solodovičenko
Tipy na výrobu tvarohového kastróla
1. Hlavná vec v kastróle — Toto je tvaroh, mal by to byť kvalitný, nie pastovitý výrobok. Radím vám, aby ste si vybrali hustý tvaroh s obsahom tuku 5 alebo 9%.
2. Dôležité je použiť pravé, dobré, kvalitné kakao. Ak si vezmete nekvalitný výrobok, skončíte s kastrólom škaredej farby. Áno, a chuť bude taká-tak.
3. Je veľmi dôležité miešať proteín opatrne, jemnými pohybmi, aby bola hmota nadýchaná. Použite silikónovú alebo drevenú špachtľu. Na to nie je vhodná metla alebo mixér.
4. Ak používate keramický pekáč, musíte si vyrobiť „francúzsku košeľu“ — Vnútro formy vymastíme maslom izbovej teploty a vysypeme malým množstvom krupice. Je to potrebné, aby sa kastról nespálil.
5. Je dôležité vziať do úvahy, že každý má inú rúru. Takže po 30 minútach–40 Skontrolujte pripravenosť kastróla. Mala by mať svetlo zlatú kôrku a kastról by mal byť na dotyk pevný.
6. Keď ste si istí, že kastról je takmer hotový, rúru vypneme a kastról v nej necháme vychladnúť. Ak dôjde k náhlej zmene teploty, kastról môže spadnúť.
7. Ak ste nezjedli celý kastról, tak na druhý deň pred podávaním ho dajte do mikrovlnky na 30–40 sekúnd. Kastról bude jemný ako v deň, keď bol vyrobený.
Tvarohová čokoládová kastról od Aleny Solodovičenko
Na tento kastról je dôležité použiť dobré kakao, aby čokoládová časť bola krásna a chutná.
Tvarohová čokoládová kastról
6 porcií, doba varenia 1 hodina 20 minút. + 1 hod
Čo potrebujete:
- 2 vajcia
- 780 g tvarohu 5%
- 50 ml mlieka 3,2%
- 165 g kryštálového cukru
- 50 g vanilkového cukru
- 70 g krupice
- 140 g masla
- 1 g prášku do pečiva
- 13 g kakaového prášku
Čo robiť:
1. Oddeľte bielka od žĺtka.
Oddeľte bielko od žĺtka
2. Žĺtka a cukor vyšľaháme metličkou alebo mixérom do biela.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom
3. Tvaroh, mlieko, krupicu, maslo, vanilkový cukor a prášok do pečiva zmiešame so žĺtkom, vymiešame dohladka. Odložíme na hodinu do chladničky, aby krupica napučala.
Všetky ingrediencie vymiešame do hladka.
4. Vaječný bielok so štipkou soli vyšľaháme metličkou alebo mixérom v hlbokej miske na nadýchaný sneh. Ak misku otočíte, zmes by nemala vytiecť.
Po vyšľahaní by hmota nemala stekať po stenách misky.
5. Opatrne v troch fázach vareškou spojíme tvarohovú hmotu s krupicou a vyšľahaným bielkom. Celú výslednú hmotu rozdeľte na dve časti v pomere 2/3 a 1/3, do malej časti pridajte kakaový prášok. Tvarohovú hmotu dobre premiešame s kakaovým práškom. V dôsledku toho získate dve tvarohové hmoty: bielu a čokoládovú.
Tvarohovú hmotu spojíme vareškou s krupicou a vyšľahanými bielkami, do 1/3 pridáme kakaový prášok
6. Obe zmesi rozdeľte na 2 rovnaké časti, aby ste vytvorili vrstvený kastról. Pripravené zmesi dáme do formy vo vrstvách: čokoláda — biela — čokoláda — biela. Pečieme na 150st °C 40 minút. Pri pečení je vhodné položiť panvicu na podnos s malým množstvom vody.
Pripravené zmesi dáme do formy vo vrstvách
Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #kastról #kastról z tvarohu #Alena SolodovičenkoSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREZoradiť podľa obľúbenosti Už ste zaregistrovaný na gastronom.ru? Prihláste sa alebo zanechajte komentár ako hosť Rita Pirko5. februára 2020
Ďakujem za rady, užitočné informácie. Chcem pridať ešte jeden tip, ktorý používam. Aby bol kastról ešte chutnejší a tvaroh vzdušnejší, najskôr ho pretriem cez sitko a až potom sa pustím do prípravy samotného kastróla.
00Odpoveď Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach