Marína 30. augusta 2016 K receptu
Bulharské predjedlo, ktoré tak harmonicky kombinuje ingrediencie: pečené baklažány, mätové paradajky, kozí syr, bylinky.
zložitosť: priemer Porcie: 3 varenie: 30 min Pridať. čas: 20 minVareniePečenieBulharská kuchyňaObčerstvenieINGREDIENCIE NA 3 PORCIEbaklažán 1 ks.paradajky 2 ks.kozí tvaroh 40 gzväzok mäty 1 ks.cherry paradajky 5 ks.rastlinný olej 4 lyžice.petržlenová vňať 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie a nadrobno nakrájanú mätu. Dusíme 10-15 minút.
Krok 2
Baklažány nakrájame na plátky hrubé 5-10 mm, posolíme, pokvapkáme olejom a pečieme na plechu prikryté alobalom 20 minút. pri 200 stupňoch. Kozí syr pomelieme s nasekanou petržlenovou vňaťou (podľa potreby môžeme pridať olivový olej).
Krok 3
Začneme „stavať“ veže – najprv na ne položíme baklažány a mätové paradajky. Ďalej sú ďalšie baklažány, syr na nich a ďalšie baklažány. Pyramídu ozdobte malými cherry paradajkami a lístkami mäty.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Kozí syr možno nahradiť akýmkoľvek iným smotanovým syrom.
UŽITOČNÉ RADY
Odporúčam pridať ešte mätu – k syru a paradajkám sa tak krásne hodí!