Baklažán plnený mätovými paradajkami a kozím syrom

Marína 30. augusta 2016 K receptu

Bulharské predjedlo, ktoré tak harmonicky kombinuje ingrediencie: pečené baklažány, mätové paradajky, kozí syr, bylinky.

zložitosť: priemer Porcie: 3 varenie: 30 min Pridať. čas: 20 minVareniePečenieBulharská kuchyňaObčerstvenieINGREDIENCIE NA 3 PORCIEbaklažán 1 ks.paradajky 2 ks.kozí tvaroh 40 gzväzok mäty 1 ks.cherry paradajky 5 ks.rastlinný olej 4 lyžice.petržlenová vňať 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie a nadrobno nakrájanú mätu. Dusíme 10-15 minút.

Krok 2

Baklažány nakrájame na plátky hrubé 5-10 mm, posolíme, pokvapkáme olejom a pečieme na plechu prikryté alobalom 20 minút. pri 200 stupňoch. Kozí syr pomelieme s nasekanou petržlenovou vňaťou (podľa potreby môžeme pridať olivový olej).

Krok 3

Začneme „stavať“ veže – najprv na ne položíme baklažány a mätové paradajky. Ďalej sú ďalšie baklažány, syr na nich a ďalšie baklažány. Pyramídu ozdobte malými cherry paradajkami a lístkami mäty.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Kozí syr možno nahradiť akýmkoľvek iným smotanovým syrom.

UŽITOČNÉ RADY

Odporúčam pridať ešte mätu – k syru a paradajkám sa tak krásne hodí!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik