Čerešňový džem v pomalom hrnci
gastronóm 10. septembra 2013 K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minútVarenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg čerešní1,2 kg cukru Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Čerešne umyjeme, zbavíme stopiek. Pomocou dreveného špáradla prepichnite každé bobule na niekoľkých miestach.
Krok 3
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C, prevarte vodu, pridajte čerešne. Po 5 min. Čerešne sceďte v cedníku.
Krok 4
Do misky nalejte 1,5 šálky vody, pridajte polovicu cukru a priveďte do varu. Pridajte čerešne do vriaceho sirupu, vyberte misku z multivarky a nechajte čerešne variť 4 hodiny.
Krok 5
Potom nastavte teplotu na 130°C, džem priveďte do varu, pridajte zvyšný cukor a varte 20 minút. Džem nalejte do sterilizovaných pohárov, zatvorte a uskladnite.