Čerešňový džem v pomalom hrnci
gastronóm 10. septembra 2013 Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minútVarenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg červených čerešní200 g mandlí250 g cukru1 polievková lyžica. l. Rómovia0,5 lyžičky. vanilkový cukor Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Zrelé čerešne opatrne vytriedte a umyte. Odstráňte stonky. Pomocou špeciálneho nástroja odstráňte semená. Ak ho nemáte, použite bežnú sponku na odstránenie kôstok.
Krok 3
Na rýchle olúpanie mandlí. Je potrebné zapnúť režim „Multi-cook“, nastaviť teplotu na 160°C, v miske prevariť vodu, pridať mandle a variť 5 minút. Vložte do cedníka a odstráňte šupku z orechov.
Krok 4
Do čerešní vložte olúpané jadrá.
Krok 5
Takto pripravené čerešne zasypeme cukrom, pridáme rum a vanilkový cukor a necháme cez noc.
Krok 6
Nasledujúci deň nalejte šťavu uvoľnenú z čerešní do misky multivarky, pridajte 0,5 šálky vody a v rovnakom režime „Multicook“ s teplotou 120 °C varte 30 minút. Pridajte čerešne a priveďte do varu. Penu odstráňte štrbinovou lyžicou.
Krok 7
Vypnite multivark a nechajte džem vychladnúť. Potom znova priveďte do varu a nechajte vychladnúť. Nalejte do sterilizovaných pohárov, uzatvorte a skladujte.