Čerešňový džem v pomalom hrnci

Čerešňový džem v pomalom hrnci

gastronóm 10. septembra 20130,00Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minútVarenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg červených čerešní200 g mandlí250 g cukru1 polievková lyžica. l. Rómovia0,5 lyžičky. vanilkový cukor Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte pomalý hrniec a prísady.

Krok 2

Zrelé čerešne opatrne vytriedte a umyte. Odstráňte stonky. Pomocou špeciálneho nástroja odstráňte semená. Ak ho nemáte, použite bežnú sponku na odstránenie kôstok.

Krok 3

Na rýchle olúpanie mandlí. Je potrebné zapnúť režim „Multi-cook“, nastaviť teplotu na 160°C, v miske prevariť vodu, pridať mandle a variť 5 minút. Vložte do cedníka a odstráňte šupku z orechov.

Krok 4

Do čerešní vložte olúpané jadrá.

Krok 5

Takto pripravené čerešne zasypeme cukrom, pridáme rum a vanilkový cukor a necháme cez noc.

Krok 6

Nasledujúci deň nalejte šťavu uvoľnenú z čerešní do misky multivarky, pridajte 0,5 šálky vody a v rovnakom režime „Multicook“ s teplotou 120 °C varte 30 minút. Pridajte čerešne a priveďte do varu. Penu odstráňte štrbinovou lyžicou.

Krok 7

Vypnite multivark a nechajte džem vychladnúť. Potom znova priveďte do varu a nechajte vychladnúť. Nalejte do sterilizovaných pohárov, uzatvorte a skladujte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik