Čerešňový kompót v pomalom hrnci

Čerešňový kompót v pomalom hrnci

gastronóm 10. septembra 2013 K receptu

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minVareniePiteRýchloINGREDIENCIE NA 2 PORCIE900 g čerešní1 liter vody300 g cukru Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte pomalý hrniec a prísady.

Krok 2

Nádobu dôkladne umyte, zalejte vriacou vodou a utrite dosucha. Čerešne roztrieďte, odstráňte stopky, dôkladne opláchnite, položte na papierové obrúsky a nechajte uschnúť. Naplňte nádobu bobuľami. Aby ste zabezpečili, že budú čo najpevnejšie sedieť, musíte nádobu počas plnenia potriasť.

Krok 3

Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 °C, prevarte vodu s cukrom a varte 5 minút. Nalejte sirup do nádoby s čerešňami. Hladina sirupu by mala byť 2 cm pod vrchom nádoby.

Krok 4

Varte vodu v miske multivarkára v rovnakom režime. Umiestnite pohár kompótu a sterilizujte 10 minút. Zatvorte sterilizovaným vekom. Skladujte na chladnom mieste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik