Čerešňový kompót v pomalom hrnci
gastronóm 10. septembra 2013 K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minVareniePiteRýchloINGREDIENCIE NA 2 PORCIE900 g čerešní1 liter vody300 g cukru Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Nádobu dôkladne umyte, zalejte vriacou vodou a utrite dosucha. Čerešne roztrieďte, odstráňte stopky, dôkladne opláchnite, položte na papierové obrúsky a nechajte uschnúť. Naplňte nádobu bobuľami. Aby ste zabezpečili, že budú čo najpevnejšie sedieť, musíte nádobu počas plnenia potriasť.
Krok 3
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 °C, prevarte vodu s cukrom a varte 5 minút. Nalejte sirup do nádoby s čerešňami. Hladina sirupu by mala byť 2 cm pod vrchom nádoby.
Krok 4
Varte vodu v miske multivarkára v rovnakom režime. Umiestnite pohár kompótu a sterilizujte 10 minút. Zatvorte sterilizovaným vekom. Skladujte na chladnom mieste.