Citrónový džem v pomalom hrnci

Citrónový džem v pomalom hrnci

gastronóm 10. septembra 2013 K receptu

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minútPekár na chliebVarenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIU6 citrónov s tenkou šupkou1,2 kg cukru1 lyžička. vanilkový cukor Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte pomalý hrniec a prísady.

Krok 2

Citróny umyjeme, oparíme vriacou vodou a nakrájame na tenké polkolieska. Odstráňte semená.

Krok 3

Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C, do misky nalejte 1,2 litra studenej vody, pridajte citróny a priveďte do varu. Nastavte teplotu na 130 °C a pečte 45 minút.

Krok 4

Pridajte cukor a vanilkový cukor, premiešajte a varte ďalšiu 1 hodinu.

Krok 5

Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite. Otočte hore dnom, prikryte prikrývkou a nechajte úplne vychladnúť. Skladujte na chladnom mieste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik