Citrónový džem v pomalom hrnci
gastronóm 10. septembra 2013 K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minútPekár na chliebVarenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIU6 citrónov s tenkou šupkou1,2 kg cukru1 lyžička. vanilkový cukor Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Citróny umyjeme, oparíme vriacou vodou a nakrájame na tenké polkolieska. Odstráňte semená.
Krok 3
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C, do misky nalejte 1,2 litra studenej vody, pridajte citróny a priveďte do varu. Nastavte teplotu na 130 °C a pečte 45 minút.
Krok 4
Pridajte cukor a vanilkový cukor, premiešajte a varte ďalšiu 1 hodinu.
Krok 5
Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite. Otočte hore dnom, prikryte prikrývkou a nechajte úplne vychladnúť. Skladujte na chladnom mieste.