Cuketový džem v pomalom hrnci
gastronóm 10. septembra 2013 K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina 30 minútVarenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg cukety2 citróny1 kg cukrukyselina citrónová na špičke noža Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Cuketu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Z veľkých cukety by sa mali odstrániť semená. Citróny umyte a nakrájajte na malé kúsky.
Krok 3
Nasekanú cuketu a citróny vložte do misky multivarkára, pridajte cukor a nechajte 1 hodinu.
Krok 4
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 °C a priveďte do varu. Pridajte kyselinu citrónovú. Premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Džem opäť privedieme do varu a potom necháme vychladnúť.
Krok 5
Vriaci džem nalejte do sterilných pohárov. Zatvorte viečkami a uložte.