Cuketový džem v pomalom hrnci

Cuketový džem v pomalom hrnci

gastronóm 10. septembra 2013 K receptu

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina 30 minútVarenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg cukety2 citróny1 kg cukrukyselina citrónová na špičke noža Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte pomalý hrniec a prísady.

Krok 2

Cuketu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Z veľkých cukety by sa mali odstrániť semená. Citróny umyte a nakrájajte na malé kúsky.

Krok 3

Nasekanú cuketu a citróny vložte do misky multivarkára, pridajte cukor a nechajte 1 hodinu.

Krok 4

Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 °C a priveďte do varu. Pridajte kyselinu citrónovú. Premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Džem opäť privedieme do varu a potom necháme vychladnúť.

Krok 5

Vriaci džem nalejte do sterilných pohárov. Zatvorte viečkami a uložte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik