Alevtina Semenová 13. septembra 2016 K receptu
Tento slaný džem je vhodný ako omáčka k predjedlám, mäsovým jedlám a kastrólom. Poslúži aj ako dekorácia akéhokoľvek vášho kulinárskeho výtvoru.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 min Pridať. čas: 10 minPrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUcherry paradajky 600 gčili paprička 2 ks.citróny 2 ks.cukor 12 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na polovice.
Krok 2
Citróny umyte a osušte. Pripravte si čili papričky.
Krok 3
Odstráňte kôru z citrónov pomocou jemného strúhadla. Stlačte citrónovú šťavu. Z čili papričky odstráňte semienka a blany a nasekajte nadrobno.
Krok 4
K nakrájaným paradajkám pridáme citrónovú kôru a citrónovú šťavu, nakrájanú čili papričku, premiešame. Varte 15 minút na miernom ohni od okamihu varu.
Krok 5
Nalejte do sterilných pohárov, zrolujte, otočte a zabaľte.