Tatiana 30. júna 2011 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUpstruh – 4 filetycitrónová šťava – 2 lyžičky.jemne nasekaný čerstvý kôpor – 2 lyžice. l.nesolené maslo – 1 polievková lyžica. l.rastlinný olej bez zápachu – 2-3 lyžice. l.cukor – 0,5 – 1 lyžička.veľká uhorka – 1 ks.hustá smotana – 3 lyžice. l.soľ – podľa chutizelená cibuľa – 2-3 perá Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 230°C. Na plech nalejte olej. Filet zo pstruha opláchnite vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte na porcie a uložte na plech s mierkou nahor. Vložte do rúry na 2 minúty. Vyberte, opatrne otočte a pečte ďalších 6-7 minút, alebo kým nie sú hotové. Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky. V malom hrnci rozpustite maslo. Pridajte uhorky, zelenú cibuľku, soľ a korenie a varte 2-3 minúty. Pridáme kôpor, smotanu, citrónovú šťavu a cukor. Dobre premiešajte a odstráňte z tepla. Rybu podávame s uhorkovo-kôprovou omáčkou.