Gazpacho polievka

19751833 12. novembra 2011 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1Prvý chod: polievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUzelenina (bazalka, koriandr, kôpor, petržlen) – 60 gparadajková šťava – 1 pohárparadajka – 400 guhorka – 300 golej z vlašských orechov – 30 gbochník „Nakrájaný“ – 3 kusycesnak – 10 gpaprika – 400 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky, mierne nakrájané na vrchu, vložte do vriacej vody. Po 10 sekundách odstráňte a zlúpnite pokožku. Ošúpte uhorky a cesnak. Odstráňte semená z papriky. Všetku zeleninu nakrájame na kocky. Vložte chlieb a nakrájanú zeleninu, predtým namočené vo vode, do mixéra, pridajte soľ a korenie. Pridajte paradajkovú šťavu. Šľaháme do hladka. Odložíme na 15 minút do chladničky. Polievku nalejeme do misiek, ozdobíme orechovým olejom, aby sa v polievke objavili lesklé pásiky, a ozdobíme bylinkami. Ak chcete, pridajte do polievky na kocky nakrájanú uhorku a papriku, ako aj nasekané bylinky.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

V horúcom počasí môžete do misky polievky pridať 2 kusy ľadu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik