Hruškový kompót v pomalom hrnci
gastronóm 10. septembra 2013 K receptu
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minVareniePiteRýchloINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg hrušiek1,5 litra vody500 g cukru2 polievkové lyžice. l. citrónová šťava2 púčiky klinčekov Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Hrušky umyjeme a zbavíme šupky. Každý rozrežte na polovicu a odstráňte jadro. Umiestnite pripravené polovice hrušiek vertikálne do sterilizovanej nádoby.
Krok 3
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C, prevarte vodu s cukrom. Pridajte citrónovú šťavu a klinčeky, povarte 5 minút.
Krok 4
Hrušky zalejeme horúcim sirupom. Zatvorte nádobu, nechajte ju vychladnúť a potom ju uložte na chladnom a tmavom mieste.