Hruškový kompót v pomalom hrnci

Hruškový kompót v pomalom hrnci

gastronóm 10. septembra 2013 K receptu

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 minVareniePiteRýchloINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg hrušiek1,5 litra vody500 g cukru2 polievkové lyžice. l. citrónová šťava2 púčiky klinčekov Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte pomalý hrniec a prísady.

Krok 2

Hrušky umyjeme a zbavíme šupky. Každý rozrežte na polovicu a odstráňte jadro. Umiestnite pripravené polovice hrušiek vertikálne do sterilizovanej nádoby.

Krok 3

Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C, prevarte vodu s cukrom. Pridajte citrónovú šťavu a klinčeky, povarte 5 minút.

Krok 4

Hrušky zalejeme horúcim sirupom. Zatvorte nádobu, nechajte ju vychladnúť a potom ju uložte na chladnom a tmavom mieste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik