Jablkový kompót v pomalom hrnci

Jablkový kompót v pomalom hrnci

gastronóm 10. septembra 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 1 hodinaVareniePiteRýchloINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1,5 kg stredne veľkých jabĺk250 g cukru1,5 litra vodyšťava z 1 citróna2-3 púčiky klinčekov Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte pomalý hrniec a prísady.

Krok 2

Jablká ošúpeme. Každé ovocie nakrájajte na 4 časti a odstráňte jadro. Jablká dáme do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou, premiešame, prikryjeme a odstavíme.

Krok 3

Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 °C, vložte do misky jablkovú šupku, zalejte 1,5 litrom vody a priveďte do varu. Pridajte cukor, premiešajte a varte 5 minút. Horúci sirup precedíme cez sitko.

Krok 4

Umiestnite jablká do čistej suchej nádoby, zalejte sirupom, prikryte a nechajte vychladnúť. Opatrne nalejte sirup do misky multivarkára, pridajte klinčeky a priveďte do varu v rovnakom režime. Nalejte vriaci sirup do pohára s jablkami tak, aby nedosiahol vrch pohára o 1,5–2 cm. V rovnakom režime prevarte vodu v miske, vložte nádobu s jablkami a sterilizujte 20 minút. Potom nádobu hermeticky uzavrite, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Skladujte na tmavom mieste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik