Korenené slivky v marináde v pomalom hrnci
gastronóm 10. septembra 20130,00 (0)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 minMorenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg malých sliviek alebo rôznych malých a veľkých1,5 šálky cukru1 šálka 9% octu1 polievková lyžica. l. celé klinčeky1 polievková lyžica. l. zrnká čierneho korenia2–3 pásiky pomarančovej kôry Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C, do misky nalejte 2,5 pohára vody, pridajte cukor a priveďte do varu. Pridajte ocot, klinčeky, korenie a kôru, varte 15 minút.
Krok 3
Umyte slivky. Malé napichnite na niekoľkých miestach špáradlom, veľké rozrežte na 4 časti a odstráňte semienka. Vložte slivky do sterilizovanej nádoby. Nalejte horúci sirup.
Krok 4
Varte vodu v miske multivarkára v rovnakom režime, vložte nádobu so slivkami a sterilizujte 15 minút. Potom ho ihneď pevne uzavrite. Necháme vychladnúť a uložíme na chladné miesto.