Korenené slivky v marináde v pomalom hrnci

Korenené slivky v marináde v pomalom hrnci

gastronóm 10. septembra 20130,00 (0)ohodnotiťUložiťzdieľaťnedefinovanéKomentujte K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 minMorenieDezertINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg malých sliviek alebo rôznych malých a veľkých1,5 šálky cukru1 šálka 9% octu1 polievková lyžica. l. celé klinčeky1 polievková lyžica. l. zrnká čierneho korenia2–3 pásiky pomarančovej kôry Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte pomalý hrniec a prísady.

Krok 2

Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C, do misky nalejte 2,5 pohára vody, pridajte cukor a priveďte do varu. Pridajte ocot, klinčeky, korenie a kôru, varte 15 minút.

Krok 3

Umyte slivky. Malé napichnite na niekoľkých miestach špáradlom, veľké rozrežte na 4 časti a odstráňte semienka. Vložte slivky do sterilizovanej nádoby. Nalejte horúci sirup.

Krok 4

Varte vodu v miske multivarkára v rovnakom režime, vložte nádobu so slivkami a sterilizujte 15 minút. Potom ho ihneď pevne uzavrite. Necháme vychladnúť a uložíme na chladné miesto.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik