Krevetové kotlety s uhorkovým pappardelle

gastronóm 10. september 2011 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 6 varenie: 1 hodinaHlavný chodRezne, fašírky, fašírkyINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍveľká cibuľa – 1 ks.rastlinný olej – 3 lyžice. l.zelená paprika – 1 ks.čerstvá strúhanka – 125 gvajcia – 1 ks.nasekaný tymián – 1 polievková lyžica. l.nasekaná petržlenová vňať – 1 polievková lyžica. l.soľ – podľa chutivarené lúpané krevety – 300 gmúku na posypaniePre pappardelle:štipka mletého kajenského koreniastredné uhorky – 3 ks.citrón (šťava) – 2 lyžičky.soľ – podľa chutisójová omáčka – 2 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si uhorkové pappardelle. Uhorky umyte a pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte na široké pozdĺžne plátky.

Krok 2

Uhorkové stužky vložte do sitka, posypte soľou a vložte do misky vhodnej veľkosti. Po 10 min. Uhorky opláchnite studenou vodou a osušte. Vložte ich do šalátovej misy, pridajte citrónovú šťavu, sójovú omáčku a korenie. Premiešame a dáme do chladničky.

Krok 3

Presuňte krevety cez mlynček na mäso. Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Papriku umyte a nakrájajte veľmi jemne, odstráňte jadro.

Krok 4

Na panvici zohrejte 1 polievkovú lyžičku. l. olej a cibuľku opražíme 5 minút. Pridajte korenie a varte na strednom ohni za stáleho miešania 8 minút. Odstavíme z ohňa, pridáme nasekané bylinky, premiešame, preložíme do misy a necháme vychladnúť.

Krok 5

K zelenine pridáme mleté ​​krevety, strúhanku a vajíčko. Dochutíme soľou a korením. Dobre premiešajte.

Krok 6

Mleté mäso rozdelíme na 6 častí. Poprášte si ruky múkou a z každej časti vytvarujte rezne. Uložíme na plech, posypeme múkou a dáme na 10 minút do chladničky. Na panvici rozohrejeme zvyšný olej a rezne opekáme 4 minúty. na každej strane. Podávame s uhorkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik