gastronóm 21. júla 2012 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minútMikrovlnná rúraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍpstruh s hmotnosťou približne 2 kg – 1 ks.zelená cibuľa – 2 zväzkyveľká uhorka – 3 ks.cesnak – 3 strúčikyšpenát – 400 gestragón – 2 vetvičkymaslo – 100 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rybu očistite od šupín, vypitvajte ju, ponechajte hlavu a chvost, a dôkladne opláchnite. Pomocou nožníc opatrne vystrihneme žiabre. Cibuľu umyte, nadrobno nakrájajte a vložte do pstruha. Kožu ryby potrieme soľou a čiernym korením.
Krok 2
Lososa zabaľte do pergamenu a vložte do mikrovlnnej rúry na 40 minút. pri 100% výkone. Hotovú rybu vyberte z rúry a nechajte 15 minút v pergamene, potom ju rozbaľte, preložte ju do misky, prikryte fóliou alebo potravinovou fóliou.
Krok 3
Pripravte omáčku. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Špenát a estragón umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Vložte bylinky a cesnak do misy a premiešajte.
Krok 4
Vložte maslo do malej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry a vložte do rúry na 30 sekúnd.
Krok 5
Za stáleho miešania vlejeme rozpustené maslo do byliniek a cesnaku. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Krok 6
Uhorky umyte, osušte a nakrájajte na veľmi tenké kolieska. Lososa opatrne stiahneme z kože a odstránime plutvy. Umiestnite kruhy uhoriek po celej dĺžke ryby so „šupinami“. Podávajte spolu s omáčkou.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
V tomto receptúre môžete použiť morského a riečneho pstruha, ako aj lososa alebo ružového lososa.