Paradajková cukrovinka so škoricou

Marína 29. augusta 20165,00(1)Pridať k obľúbenýmzdieľať K receptu

Neskutočne chutná pochúťka – paradajková cukrovinka s orieškovo-citrónovou príchuťou a nádychom škorice. S tvarohom a zmrzlinou je to priam nebeské potešenie!

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 8 min Pridať. čas: 12 h 30 minVareniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmäsité paradajky 600 gcukor 300 gcitrón 1 ks.tyčinka škorice 1 ks.pražené mandle 30 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na paradajkách urobíme zárezy v tvare kríža, vložíme ich do vriacej, potom studenej vody. Po takýchto vodných procedúrach sa pokožka okamžite odstráni.

Krok 2

Odstráňte kôru z 1/3 citróna a vytlačte šťavu z celého citróna.

Krok 3

Paradajky nakrájame na kocky, spojíme s cukrom, šťavou a citrónovou kôrou. Vložte do chladničky na 12 hodín.

Krok 4

Teraz vložte paradajky do ohňa v nádobe s hrubým dnom. Pridajte tyčinku škorice a nasekané mandle bez šupky. Varíme, miešame, kým sa cukor nerozpustí. Odstráňte penu a pokračujte vo varení po varení po dobu 7-8 minút.

Krok 5

Teplú cukrovinku nalejte do pohárov, ktoré boli pred varením sterilizované. Skladujte na chladnom mieste. A počas chladných zimných večerov sa budeme mať čím kochať.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik