Jekaterina Korženevskaja 10. august 2016 K receptu
Lahodná, aromatická a hustá omáčka! Perfektne sa hodí k mäsu, ryži a cestovinám. Urobil som porciu a uvedomil som si, že je to veľmi málo! Nie je možné sa odtrhnúť! Výťažok: 2 litre omáčky.
zložitosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 50 min Pridať. čas: 10 minOmáčka, dresingINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍpaprika 300 gčervená cibuľa 300 gparadajky 1 kghorčičné semienka 1 lyžička.mletá čili paprička 1 lyžička.mleté čierne korenie 1 lyžička.sušený tymián 0,5 lyžičky.rastlinný olej 100 gpetržlen 1 zväzoksoľ 1 polievková lyžica.cukor 100 goctová esencia 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky umyte a urobte rezy v tvare kríža. Na pár sekúnd zalejeme vriacou vodou, vodu scedíme, paradajky nakrájame na 2-4 časti, podľa veľkosti paradajky. Ponorným mixérom vyšľaháme do homogénnej hmoty.
Krok 2
Cibuľu a papriku ošúpeme a nakrájame na kocky. Smažte v rastlinnom oleji po dobu 5 minút. Do hlbokej panvice nasypte nakrájané paradajky, opečenú papriku a cibuľu, navŕšenú soľ, cukor a korenie. Varte na strednom ohni 30 minút. Nezatvárajte veko!
Krok 3
Pridajte esenciu a varte ďalších 10 minút. Za 5 min. kým nebude pripravený, pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Hotovú omáčku vložte do čistých pohárov a pevne uzavrite viečkom. Skladujem v chladničke. Dobrú chuť!