gastronóm 29. februára 2016 K receptu
V domovine syra, v Adygei, sa tradične podáva so šťavnatými bylinkami a zrelými paradajkami, posypané pikantnou adyghskou soľou. Odporúčame najskôr marinovať syr v zmesi soli, byliniek a olivového oleja a potom pridať k paradajkám.
zložitosť: ľahko Kalórie: 353,96 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 6,50 g/31,01 g/9,61Žiadna tepelná úpravaMorenieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuDomáce mliečne výrobkyPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIENa marinovaný syr:100 g syra Adyghe3 polievkové lyžice. olivový olej1 ½ lyžičky. lístky čerstvého tymiánu½ lyžičky morská soľNa šalát: 24 cherry paradajok, najlepšie rôznych fariebštipka cukru1 malá červená cibuľa1 ½ lyžičky. červený vínny ocot3 polievkové lyžice. olivový olej½ lyžičky mleté nové korenie4 obilné bochníky12 ks. vykôstkované olivy3-5 vetvičiek petržlenusoľNa šalát:čerstvé mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Syr Adyghe nakrájajte na malé kocky. Listy tymiánu alebo oregana zmiešame so soľou a dáme na tanier. V tejto zmesi obaľte kúsky syra, potom nalejte olej a jemne premiešajte a nechajte hodinu. Syr je možné vopred marinovať, preniesť do suchej nádoby a vložiť do chladničky, kde ho možno skladovať až 4 dni.
Krok 2
Paradajky nakrájajte na 4 časti (čerešňové paradajky na polovicu), cibuľu nakrájajte na tenké pol krúžky. Zmiešajte cibuľu a paradajky v miske, sezónu s octom, 2 lyžice. olivový olej, nové korenie, ½ lyžičky. soľ, štipka čierneho korenia a cukor. Dôkladne premiešajte a nechajte 15-20 minút.
Krok 3
Rozlomte chlieb. Zmiešame s paradajkami, olivami a kúskami syra. Posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme zvyšným olivovým olejom.