Päť paprikových krustovaných hovädzích medailónov

Päť paprikových krustovaných hovädzích medailónov

gastronóm 30. januára 2024Päť paprikových krustovaných hovädzích medailónov K receptu

Medailónky z hovädzej sviečkovice vo voňavej korenistej kruste sú skutočnou delikatesou, pretože sviečková je jednou z najjemnejších a najlahodnejších častí hovädzieho korpusu. Medailóny sú porciované plátky mäsa okrúhleho tvaru, ktoré sa získavajú priečnym rezom hovädzej sviečkovice. Medailóny sa varia vo veľkej panvici s hrubým dnom, ale jedlo je obzvlášť krásne na grilovacej panvici. Ak chcete na medailónoch vytvoriť zreteľné pruhy, zohrejte panvicu na strednom ohni 3 minúty a potom pomocou štetca potrite dno olivovým olejom. Môžete variť aj na bežnej panvici s veľkým priemerom, v tomto prípade vyberte ťažkú ​​panvicu s hrubým dnom. Poukladajte medailóniky, nechajte medzi nimi aspoň 1 cm voľného priestoru a opečte 3 minúty z každej strany – získate tak jemné a šťavnaté mäso strednej ražby.

zložitosť: priemer Kalórie: 818,01 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 20 min Použité: 44,92 g/64,01 g/15,09Praženieruská kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEhovädzia sviečková – 800 golivový olej – 5 lyžíc. l.sušené talianske bylinky – 1 lyžička.zmes 5 paprík – 1 lyžička.citrónová šťava – 1 polievková lyžica. l.soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenieNa ozdobuparadajky – 2 ks.cuketa – 500 gsušený cesnak – ½ lyžičky.strúhaný parmezán – 50 gPredložiť2 vetvičky petržlenu alebo bazalkyNa omáčkubrusnice – 100 gmaslo – 50 gkukuričný škrob – 1 lyžička.hnedý cukor – 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paprikovú zmes nahrubo rozdrvíme v mažiari alebo rozdrvíme na doske plochou stranou noža. V malej miske zmiešajte sušené bylinky, pripravenú zmes papriky a 2 polievkové lyžice. l. olivový olej.

Krok 2

Panenku osušte papierovou utierkou. Mäso zo všetkých strán potrieme pikantnou olejovou zmesou, vložíme do misy a necháme 20 minút na pracovnej doske.

Krok 3

Cuketu a paradajky nakrájame na 1 cm hrubé plátky, vložíme do misy, pridáme soľ, korenie a sušený cesnak. Nalejte citrónovú šťavu a 2 polievkové lyžice. l. olivový olej. Plátky zeleniny niekoľkokrát otočte, aby sa pokryli marinádou a nechajte 10 minút postáť.

Krok 4

Pripravte omáčku. Vložte brusnice do malého hrnca, pridajte cukor a zohrievajte na miernom ohni 3 minúty. Skombinujte škrob s 3 polievkovými lyžicami. l. studenej vody a vlejeme do naberačky s brusnicami. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu. Pridajte maslo a zahrievajte ďalších 30 sekúnd. Odstráňte z tepla a ochlaďte.

Krok 5

Vyberte mäso z misky. Panenku nakrájame ostrým nožom na plátky hrubé aspoň 2 cm. Mali by ste skončiť so zaoblenými medailónmi.

Krok 6

Zohrejte suchú vlnitú panvicu na stredne vysokú teplotu. Pomocou cukrárskeho štetca potrieme dno panvice trochou olivového oleja a zohrievame ďalších 30 sekúnd.

Krok 7

Odrezané okraje medailónikov potrieme zvyšným olivovým olejom. Opatrne, aby ste nepoškodili kôrku korenia, položte medailóniky na rozohriatu panvicu. Mäso opekáme 3 minúty z každej strany.

Krok 8

Položte medailóny v jednej vrstve na veľký tanier a prikryte fóliou. Mäso necháme 10 minút pod fóliou. Počas tejto doby sa šťava z mäsa v každom medailóniku rovnomerne rozloží medzi vlákna a mäso zostane šťavnaté.

Krok 9

Do tej istej panvice položte cuketové hrnčeky do jednej vrstvy a smažte 1-1,5 minúty na každej strane. Cuketu položíme na tanier, na panvicu položíme plátky paradajok a opekáme 1 minútu z každej strany.

Krok 10

Vráťte cuketu do panvice, posypte zeleninu strúhaným syrom a panvicu prikryte pokrievkou. Varte na strednom ohni asi 1-2 minúty. Syr by sa mal roztopiť.

Krok 11

Zeleninu a medailóniky poukladáme na taniere, mäso polejeme brusnicovou omáčkou a ihneď podávame. Ak je to žiaduce, zelenina môže byť posypaná jemne nasekanou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.

UŽITOČNÉ RADY

Ako prílohu môžete okrem uvedenej zeleniny použiť aj baklažány nakrájané na kolieska s hrúbkou 1 cm. Treba ich osoliť a nechať 10 minút, potom soľ opláchnuť studenou vodou a plátky baklažánu osušiť. papierová utierka. Cuketa sa dá jednoducho nahradiť cuketou. Namiesto bežných paradajok si môžete vziať cherry paradajky na viniči a grilovať ich s celou partiou – vyzerá to veľmi elegantne.

MIMOchodom

Na samom konci varenia musíte misku osoliť, mäso tak zostane šťavnaté. To je dôvod, prečo sa soľ nepridáva do marinády na mäso. Pri vyprážaní na ryhovanej panvici nehýbte mäsom a zeleninou, aby ste nenarušili krásne pruhy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik