gastronóm 29. februára 2016 K receptu
Už ste niekedy skúšali túto kombináciu: pečený baklažán a šťavnaté ružové sladkokyslé čerstvé paradajky? Jeden z najlepších, odporúčame!
zložitosť: ľahko Kalórie: 84,50 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 2,33 g/4,26 g/9,28RúraPečenieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2-3 veľké baklažány3 stredne ružové paradajky1 červená krymská cibuľa1 hlava cesnaku3-4 vetvičky koriandra alebo mäty (iba listy)olivový olejcitrónová šťavasoľčerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Predhrejte rúru na 200°C. Hlavičku cesnaku prekrojíme priečne na polovicu, rez pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou. Cesnak zabaľte do fólie, nie príliš tesne.
Krok 2
Baklažány bez krájania pomerne často prepichnite zo všetkých strán vidličkou alebo nožom – zabránite tak ich explózii v rúre. Položte na plech spolu s cesnakom a vložte do rúry asi na 30 minút. Baklažán a cesnak by mali zmäknúť.
Krok 3
Hotové baklažány prekrojíme pozdĺžne na polovicu a necháme vychladnúť. Lyžicou vydlabeme dužinu a nadrobno nasekáme. Dochutíme soľou, jemne pokvapkáme citrónovou šťavou a korením.
Krok 4
Cesnak vytlačíme zo šupky a roztlačíme vidličkou alebo nasekáme a zmiešame s baklažánom.
Krok 5
Paradajky nakrájajte na plátky, ktoré sa ľahko konzumujú. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké pierka, dáme do misy, pridáme soľ, korenie, zalejeme olejom a pretrepeme rukami.
Krok 6
Všetky pripravené produkty zmiešame, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a olejom. Posypeme nasekanými bylinkami a podávame.