Pečený baklažán a šalát z čerstvých paradajok

gastronóm 29. februára 2016 K receptu

Už ste niekedy skúšali túto kombináciu: pečený baklažán a šťavnaté ružové sladkokyslé čerstvé paradajky? Jeden z najlepších, odporúčame!

zložitosť: ľahko Kalórie: 84,50 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 2,33 g/4,26 g/9,28RúraPečenieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2-3 veľké baklažány3 stredne ružové paradajky1 červená krymská cibuľa1 hlava cesnaku3-4 vetvičky koriandra alebo mäty (iba listy)olivový olejcitrónová šťavasoľčerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Predhrejte rúru na 200°C. Hlavičku cesnaku prekrojíme priečne na polovicu, rez pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou. Cesnak zabaľte do fólie, nie príliš tesne.

Krok 2

Baklažány bez krájania pomerne často prepichnite zo všetkých strán vidličkou alebo nožom – zabránite tak ich explózii v rúre. Položte na plech spolu s cesnakom a vložte do rúry asi na 30 minút. Baklažán a cesnak by mali zmäknúť.

Krok 3

Hotové baklažány prekrojíme pozdĺžne na polovicu a necháme vychladnúť. Lyžicou vydlabeme dužinu a nadrobno nasekáme. Dochutíme soľou, jemne pokvapkáme citrónovou šťavou a korením.

Krok 4

Cesnak vytlačíme zo šupky a roztlačíme vidličkou alebo nasekáme a zmiešame s baklažánom.

Krok 5

Paradajky nakrájajte na plátky, ktoré sa ľahko konzumujú. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké pierka, dáme do misy, pridáme soľ, korenie, zalejeme olejom a pretrepeme rukami.

Krok 6

Všetky pripravené produkty zmiešame, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a olejom. Posypeme nasekanými bylinkami a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik