Pečený zeleninový šalát s kačacími prsiami

Marína 26. augusta 2016 K receptu

Tento šalát môže byť úplne nezávislým druhým chodom. Má veľmi jemnú chuť a kačica jej dodáva svoju jedinečnú chuť. Kačacie mäso bohaté na bielkoviny je niekedy potrebné zaradiť do svojho jedálnička.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 6 hodín Pridať. čas: 40 minŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbaklažán 150 gpaprika 150 gšalotka 1 ks.vetvičky koriandra 2 ks.listy bazalky 10 ks.lístky mäty 10 ks.kačacie prsia 400 gstrúčiky cesnaku 3 ks.limetková šťava 1 polievková lyžica. l.olivový olej 2 lyžice. l.sójová omáčka 1 polievková lyžica. l.paradajky 2 ks.Worcestershire omáčka 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pečieme zeleninu – baklažány, papriky, paradajky. Zo sójovej omáčky, cesnaku a korenia pripravíme marinádu.

Krok 2

Na prsiach urobíme zárezy v tvare kríža. Kačacie prsia zalejeme pripravenou marinádou a necháme 6-8 hodín marinovať.

Krok 3

Teraz pokračujeme vo varení prsníkov: vyberte ich z marinády a smažte na strednom ohni – najskôr na jednej strane 8 minút, potom na silnom ohni 3 minúty. na druhej strane.

Krok 4

Vyprážané prsia zabaľte do fólie a nechajte v nej 30 minút.

Krok 5

Pripravte dresing z pečených paradajok, sójovej omáčky, cesnaku, olivového oleja a worcesterskej omáčky.

Krok 6

Upečené baklažány, papriku a kačku nakrájame na kocky, šalotku najemno.

Krok 7

Pridajte jemne nakrájanú zeleninu a premiešajte. Podávame v porciovaných tanieroch alebo na spoločnom tanieri, ozdobené bylinkami.

UŽITOČNÉ RADY

Pre deti je lepšie nahradiť kačacie mäso morčacím mäsom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik