Marína 26. augusta 2016 K receptu
Tento šalát môže byť úplne nezávislým druhým chodom. Má veľmi jemnú chuť a kačica jej dodáva svoju jedinečnú chuť. Kačacie mäso bohaté na bielkoviny je niekedy potrebné zaradiť do svojho jedálnička.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 6 hodín Pridať. čas: 40 minŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbaklažán 150 gpaprika 150 gšalotka 1 ks.vetvičky koriandra 2 ks.listy bazalky 10 ks.lístky mäty 10 ks.kačacie prsia 400 gstrúčiky cesnaku 3 ks.limetková šťava 1 polievková lyžica. l.olivový olej 2 lyžice. l.sójová omáčka 1 polievková lyžica. l.paradajky 2 ks.Worcestershire omáčka 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pečieme zeleninu – baklažány, papriky, paradajky. Zo sójovej omáčky, cesnaku a korenia pripravíme marinádu.
Krok 2
Na prsiach urobíme zárezy v tvare kríža. Kačacie prsia zalejeme pripravenou marinádou a necháme 6-8 hodín marinovať.
Krok 3
Teraz pokračujeme vo varení prsníkov: vyberte ich z marinády a smažte na strednom ohni – najskôr na jednej strane 8 minút, potom na silnom ohni 3 minúty. na druhej strane.
Krok 4
Vyprážané prsia zabaľte do fólie a nechajte v nej 30 minút.
Krok 5
Pripravte dresing z pečených paradajok, sójovej omáčky, cesnaku, olivového oleja a worcesterskej omáčky.
Krok 6
Upečené baklažány, papriku a kačku nakrájame na kocky, šalotku najemno.
Krok 7
Pridajte jemne nakrájanú zeleninu a premiešajte. Podávame v porciovaných tanieroch alebo na spoločnom tanieri, ozdobené bylinkami.
UŽITOČNÉ RADY
Pre deti je lepšie nahradiť kačacie mäso morčacím mäsom.