Pikantná paradajková omáčka so sladkou paprikou

Elena Moishuk 16. augusta 2016 K receptu

Mnoho ľudí nazýva túto omáčku adjika, ale to je absolútne nesprávne, adjika je tiež pikantná, ale úplne iné korenie.

zložitosť: ľahko Porcie: 1VareniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 700 gsladká paprika 400 gcibuľa 200 gmrkva 150 ghlava cesnaku 1 ks.mletá horúca paprika 1 lyžička.mleté ​​čierne korenie 0,5 lyžičky.stolový ocot 9% 2 dl.rastlinný olej 3 lyžice. l.soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ošúpeme a nakrájame cibuľu, mrkvu a sladkú papriku.

Krok 2

Zeleninu rozdrvte mixérom alebo prejdite cez mlynček na mäso.

Krok 3

Nakrájanú zeleninu vložte do hrnca s hrubou stenou. Pridajte rastlinný olej, oba druhy korenia, soľ. Zmiešajte.

Krok 4

Priveďte do varu, zbavte peny. Varte na miernom ohni 20 minút

Krok 5

Nalejte dezertnú lyžicu stolového octu na dno sterilizovaných suchých pohárov.

Krok 6

Vložte omáčku do pohárov.

Krok 7

Zatvorte viečkami a otočte. Zabaľte do prikrývky a nechajte úplne vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Z uvedeného množstva produktov sú výstupom dva pollitrové tégliky hotového produktu a trochu na testovanie.

UŽITOČNÉ RADY

V prípade potreby je možné mletú papriku nahradiť 2 kusmi nového korenia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik