Elena Moishuk 16. augusta 2016 K receptu
Mnoho ľudí nazýva túto omáčku adjika, ale to je absolútne nesprávne, adjika je tiež pikantná, ale úplne iné korenie.
zložitosť: ľahko Porcie: 1VareniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 700 gsladká paprika 400 gcibuľa 200 gmrkva 150 ghlava cesnaku 1 ks.mletá horúca paprika 1 lyžička.mleté čierne korenie 0,5 lyžičky.stolový ocot 9% 2 dl.rastlinný olej 3 lyžice. l.soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpeme a nakrájame cibuľu, mrkvu a sladkú papriku.
Krok 2
Zeleninu rozdrvte mixérom alebo prejdite cez mlynček na mäso.
Krok 3
Nakrájanú zeleninu vložte do hrnca s hrubou stenou. Pridajte rastlinný olej, oba druhy korenia, soľ. Zmiešajte.
Krok 4
Priveďte do varu, zbavte peny. Varte na miernom ohni 20 minút
Krok 5
Nalejte dezertnú lyžicu stolového octu na dno sterilizovaných suchých pohárov.
Krok 6
Vložte omáčku do pohárov.
Krok 7
Zatvorte viečkami a otočte. Zabaľte do prikrývky a nechajte úplne vychladnúť.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Z uvedeného množstva produktov sú výstupom dva pollitrové tégliky hotového produktu a trochu na testovanie.
UŽITOČNÉ RADY
V prípade potreby je možné mletú papriku nahradiť 2 kusmi nového korenia.