Marína 23. augusta 2016 K receptu
Šťavnaté a veľmi chutné predjedlo z dusenej zeleniny s prídavkom octu a rastlinného oleja. Príprava je taká jednoduchá, no chuť taká jednoduchá nie je – určite vyskúšajte! Vrelo odporúčam.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 40 min Pridať. čas: 15 minDusenie, chradnutieObčerstvenieINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍbaklažány 5 ks.paradajky 7 ks.cibuľa 5 ks.paprika 5 ks.ocot 35 grastlinný olej 70 ghlavy cesnaku 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetku zeleninu nakrájame nahrubo: paradajky na štvrtiny, baklažány, cesnak na veľké kúsky, cibuľu a papriku na štvrtiny.
Krok 2
Všetku zeleninu dáme do hrnca, pridáme ocot a olej. Varte na miernom ohni, kým sa neuvarí 30-40 minút.
Krok 3
Vložte občerstvenie do sterilizovaných pohárov a pridajte 1/2 lyžičky do každého pohára s hmotnosťou 500 g. ocot.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Predjedlo je dokonale pripravené v pomalom hrnci: režim „Stew“ – 30 minút. Ak je to žiaduce, občerstvenie môže byť na zimu zrolované do pohárov.