Pomarančový džem v pomalom hrnci
gastronóm 10. septembra 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 434,64 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 0,94 g/0,20 g/107,92VarenieDezertINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 kg pomarančov2 kg cukru4 polievkové lyžice. l. citrónová šťava Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Pomaranče umyte a dôkladne osušte utierkami. Každý pomaranč bez ošúpania nakrájajte na kolieska s hrúbkou približne 1 cm. Odstráňte semená.
Krok 3
Vložte pomaranče do misky a pridajte 1 liter vody. Prikryjeme tanierom vhodného priemeru (mal by ležať na pomarančoch) a položíme pod závažie tak, aby boli pomaranče úplne zaliate vodou. Nechajte cez noc.
Krok 4
Na druhý deň zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C, pomaranče vložte do misky spolu s nálevom a priveďte do varu. Nastavte teplotu na 130°C, pridajte cukor a citrónovú šťavu a varte 1 hodinu. Vložte do sterilizovaných pohárov, uzatvorte a uložte.