Ríbezľový džem s mandľovým sirupom v pomalom hrnci
gastronóm 10. septembra 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 1 hodina 30 minútVarenieDezertINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 kg čiernych ríbezlíhrsť mandlíkôra z 0,5 citróna1,5 kg cukru Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte pomalý hrniec a prísady.
Krok 2
Odstráňte ríbezle z konárov, umyte a osušte. Mandle pomelieme na jemnú strúhanku. Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160 °C, do misky vložte nasekané mandle, citrónovú kôru a 700 ml vody. Priveďte do varu a varte 30 minút. Vývar precedíme, zo zmesi opatrne vytlačíme tekutinu. Vyžmýkanie už nebude potrebné. Teplotu nastavíme na 140 °C, do misy vrátime mandľový vývar, pridáme cukor. Priveďte do varu, varte 10 minút.
Krok 3
Pridáme čierne ríbezle, opäť privedieme do varu a varíme 40 minút.
Krok 4
Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov a ihneď zatvorte. Necháme vychladnúť a uložíme.