Rozmanitá zelenina so slivkami na zimu

Elena Moishuk 21. augusta 2016 K receptu

Svetlý a chutný zimný prípravok zo zeleniny a sliviek.

zložitosť: priemer Porcie: 1MoreniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 18-20 ks.sladká paprika 5-6 ks.cuketa (malá) 1 ks.slivka 8-10 ks.cesnak (klinčeky) 3-4 ks.feferónka (krúžky) 2 ks.chrenový list 1 ks.kôprové dáždniky 2 ks.bobkový list 2 ks.čierne korenie 10 ks.kyselina octová 70% 1 polievková lyžica. l.cukor 3 lyžice. l.soľ 1,5 lyžice. l.kôpor a petržlen 0,5 zväzku Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na dno nádoby položte list chrenu, dáždniky kôpru, strúčiky cesnaku, čierne a ostré korenie. Potom pridajte tri štvrtiny paradajok, plátky cukety (alebo vykrojené figúrky), sladkú papriku očistenú od semienok a stoniek, bylinky, slivky a zvyšok paradajok.

Krok 2

Zalejeme vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou. Nechajte pôsobiť 30 minút.

Krok 3

Vypustite vodu do panvice.

Krok 4

Pridajte cukor a soľ. Varte.

Krok 5

Vriacu marinádu nalejte do nádoby s rôznymi prísadami, pridajte kyselinu octovú. Prikryjeme uvareným skrutkovacím uzáverom alebo zrolujeme cínovou pokrievkou.

Krok 6

Otočte, zabaľte a nechajte úplne vychladnúť (samosterilizácia).

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Výpočet v recepte je pre 1 trojlitrovú nádobu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik