Elena Moishuk 21. augusta 2016 K receptu
Svetlý a chutný zimný prípravok zo zeleniny a sliviek.
zložitosť: priemer Porcie: 1MoreniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 18-20 ks.sladká paprika 5-6 ks.cuketa (malá) 1 ks.slivka 8-10 ks.cesnak (klinčeky) 3-4 ks.feferónka (krúžky) 2 ks.chrenový list 1 ks.kôprové dáždniky 2 ks.bobkový list 2 ks.čierne korenie 10 ks.kyselina octová 70% 1 polievková lyžica. l.cukor 3 lyžice. l.soľ 1,5 lyžice. l.kôpor a petržlen 0,5 zväzku Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na dno nádoby položte list chrenu, dáždniky kôpru, strúčiky cesnaku, čierne a ostré korenie. Potom pridajte tri štvrtiny paradajok, plátky cukety (alebo vykrojené figúrky), sladkú papriku očistenú od semienok a stoniek, bylinky, slivky a zvyšok paradajok.
Krok 2
Zalejeme vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou. Nechajte pôsobiť 30 minút.
Krok 3
Vypustite vodu do panvice.
Krok 4
Pridajte cukor a soľ. Varte.
Krok 5
Vriacu marinádu nalejte do nádoby s rôznymi prísadami, pridajte kyselinu octovú. Prikryjeme uvareným skrutkovacím uzáverom alebo zrolujeme cínovou pokrievkou.
Krok 6
Otočte, zabaľte a nechajte úplne vychladnúť (samosterilizácia).
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Výpočet v recepte je pre 1 trojlitrovú nádobu.