Šalát s grilovanými kuracími prsiami a grapefruitom

Svetlana Gorbunenko 20. december 2011 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 15 minNa grile, na grileVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetNový rokINGREDIENCIE NA 1 PORCIUstredne veľký grapefruit – 1 ks.červená cibuľa – 1 ks.citrón – 1/2 ks.uhorky – 2 ks.šalát – 1 malý zväzokkuracie mäso (grilované prsia) – 1 ks.Na tankovaniečierne korenie – podľa chuticesnak – 1 strúčiknerafinovaný sezamový olej – 3 lyžice. l.soľ – podľa chutitekutý med – 1/2-1 lyžička.Worcestershire omáčka – 1 lyžička.Na tankovanie pomarančový džús – 4 lyžice. l.sójová omáčka – 1 polievková lyžica. l.Na ozdobusezam (semená) Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ošúpte grapefruit, odlúpnite dužinu z filmov, nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu nakrájajte na tenké polkolieska a nechajte 20 minút marinovať v citrónovej šťave. Kuracie mäso nakrájame na tenké prúžky (3-4 mm). Uhorku prekrojte pozdĺžne na polovicu, potom šikmo naprieč na plátky. Na prípravu dresingu zmiešajte všetky ingrediencie v nádobe s pevným vekom, niekoľkokrát dôkladne pretrepte, kým sa dresing nestane homogénnym. Ak chcete, môžete do dresingu na 15 minút pridať strúčik cesnaku pretlačený ostrím noža. Potom odstráňte cesnak z dresingu a znova pretrepte dresing. Umytý a osušený šalát natrháme rukami (ak je veľký), pridáme všetky ingrediencie na šalát, premiešame. Polejeme dresingom a posypeme sezamom. Ihneď podávajte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Zálievku netreba hneď pridávať, keďže sójová a worčestrová omáčka je slaná. Pridajte na koniec, ak sa vám dresing nezdá dostatočne slaný. Namiesto medu môžete vziať viac pomarančovej šťavy a trochu cukru a všetko trochu povariť na hustejšiu omáčku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik