gastronóm 29. februára 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIE700 g malých nových zemiakov15–20 cherry paradajok, najlepšie viacfarebných1 šálka zeleného hrášku1 malý zväzok kôpru2 žĺtky2 lyžičky. citrónová šťava3/4 šálky olivového oleja1 polievková lyžica. l. krémový chrensoľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky dobre umyte kefou. Vložte ju do hrnca so studenou osolenou vodou. Priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimum a varte 15 minút, kým nezmäkne. Vypustite vodu a ochlaďte zemiaky.
Krok 2
Zelený hrášok uvaríme v osolenej vriacej vode do mäkka, 5 minút. Scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou. V pohode.
Krok 3
Na dresing vyšľaháme žĺtky, citrónovú šťavu a 1/2 ČL. soľ. Za stáleho šľahania postupne tenkým prúdom pridávajte olej, kým sa zmes nezmení na svetlú emulziu. Pokračujte v šľahaní, kým zmes nezhustne. Potom pridajte chren a korenie.
Krok 4
Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Kôprové listy nahrubo nasekáme. Vychladnuté zemiaky nakrájame na 2-3 kusy. Zemiaky, paradajky, hrášok a kôpor dáme do šalátovej misy a pokvapkáme dresingom. Premiešajte a nechajte 5 minút pôsobiť, potom podávajte.