Alena Spirina 8. septembra 2016 K receptu
Ak máte pečený alebo vyprážaný baklažán, prišľahajte trochu omáčky na špagety. Cestoviny s touto omáčkou sú hitom.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 45 minVareniePraženieHlavný chodDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE250 g vareného (pečeného alebo vyprážaného) baklažánu3 polievkové lyžice. olivový olej2 strúčiky cesnaku2 polievkové lyžice. jemne nasekanú petržlenovú vňať450 ml nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave1 horúcu červenú papriku alebo podľa chuti300-350 g špagiet alebo špagietstrúhaný tvrdý syr a jemne nasekanú petržlenovú vňať na podávanie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do panvice nalejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. Zahrievajte na miernom ohni, kým cesnak nie je jemne zlatý. Pridajte petržlenovú vňať a nadrobno nakrájanú feferónku, paradajky a soľ. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte na miernom ohni 20-25 minút, alebo kým sa na povrchu omáčky neobjaví olej.
Krok 2
Kým sa omáčka varí, uvaríme si špagety vo veľkom objeme osolenej vody podľa návodu na obale.
Krok 3
Rozoberieme rukami alebo baklažány nakrájame na úzke stužky. Pridajte do omáčky a zahrievajte 2-3 minúty. Ochutnajte a podľa chuti upravte soľ a feferónku.
Krok 4
Vložte špagety do panvice s omáčkou, v prípade potreby pridajte trochu vody na varenie. Miešajte. Podávame posypané syrom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.