Sušené paradajky

ok.kislorodova 9. septembra 2016 K receptu

Sušené paradajky môžeme podávať ako predjedlo s bruschettou a obľúbeným syrom alebo dodajú pikantnú chuť cestovinám či šalátu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 213,00 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 12 h Pridať. čas: 20 min Použité: 5,00 g/14,00 g/23,00RúraSušenie, sušenietalianska kuchyňaRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPrázdnePárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIEparadajky 2 kgsoľ 1 lyžička.cukor 1 lyžička.provensálske bylinky 1 lyžička.rozmarín 1 lyžička.bazalka 1 lyžička.cesnak 2 ks.olivový olej 300 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vyberte si tie správne paradajky! Perfektná je odroda „Slivka“. Umyte, nakrájajte na 4 časti, odstráňte stred paradajky so semenami.

Krok 2

Vnútro položte na papierové utierky na 30 minút, aby ste odstránili vlhkosť.

Krok 3

Zmiešajte soľ, cukor a korenie.

Krok 4

Paradajky položte na sušiak reznou stranou nahor, posypte paradajkami pripraveným korením.

Krok 5

Nastavte teplotu sušičky na 70 stupňov na 7 hodín, pričom podnosy vymieňajte každé 2 hodiny. Potom znížte teplotu na 45-50 stupňov a sušte asi 7 hodín.

Krok 6

Sušenie závisí od veľkosti paradajok. Okraje rezu by sa mali zvlniť dovnútra, vlhkosť by mala odísť, ALE mali by byť mäkké!

Krok 7

Pripravte si 300 ml poháre.

Krok 8

Do pohára nalejte 150 ml olivového oleja, nakrájajte cesnak (2 strúčiky), zohrejte v mikrovlnnej rúre 1 minútu.

Krok 9

Vložte paradajky do pohára a pridajte vrstvy oleja na zakrytie každej paradajky. Twist!

Krok 10

Skladujte na tmavom a chladnom mieste! A keď chcete pochúťku – Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Cesnak je lepšie zohriať na oleji, pretože čerstvý cesnak môže v tégliku napučať. Ešte lepšie, najskôr to upečte!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik