ok.kislorodova 9. septembra 2016 K receptu
Sušené paradajky môžeme podávať ako predjedlo s bruschettou a obľúbeným syrom alebo dodajú pikantnú chuť cestovinám či šalátu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 213,00 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 12 h Pridať. čas: 20 min Použité: 5,00 g/14,00 g/23,00RúraSušenie, sušenietalianska kuchyňaRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPrázdnePárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIEparadajky 2 kgsoľ 1 lyžička.cukor 1 lyžička.provensálske bylinky 1 lyžička.rozmarín 1 lyžička.bazalka 1 lyžička.cesnak 2 ks.olivový olej 300 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vyberte si tie správne paradajky! Perfektná je odroda „Slivka“. Umyte, nakrájajte na 4 časti, odstráňte stred paradajky so semenami.
Krok 2
Vnútro položte na papierové utierky na 30 minút, aby ste odstránili vlhkosť.
Krok 3
Zmiešajte soľ, cukor a korenie.
Krok 4
Paradajky položte na sušiak reznou stranou nahor, posypte paradajkami pripraveným korením.
Krok 5
Nastavte teplotu sušičky na 70 stupňov na 7 hodín, pričom podnosy vymieňajte každé 2 hodiny. Potom znížte teplotu na 45-50 stupňov a sušte asi 7 hodín.
Krok 6
Sušenie závisí od veľkosti paradajok. Okraje rezu by sa mali zvlniť dovnútra, vlhkosť by mala odísť, ALE mali by byť mäkké!
Krok 7
Pripravte si 300 ml poháre.
Krok 8
Do pohára nalejte 150 ml olivového oleja, nakrájajte cesnak (2 strúčiky), zohrejte v mikrovlnnej rúre 1 minútu.
Krok 9
Vložte paradajky do pohára a pridajte vrstvy oleja na zakrytie každej paradajky. Twist!
Krok 10
Skladujte na tmavom a chladnom mieste! A keď chcete pochúťku – Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Cesnak je lepšie zohriať na oleji, pretože čerstvý cesnak môže v tégliku napučať. Ešte lepšie, najskôr to upečte!