A.kuznecova.s 5. septembra 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 8 hodín Pridať. čas: 30 mintalianska kuchyňaPrázdneObčerstvenieINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍparadajky 4 kgsoľ 4 lyžičky.cukor 4 lyžičky.olivový olej 5 lyžíc. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky umyte, nakrájajte na polovicu, odstráňte stopku. Uložíme natesno na plech (vytvorí 2 plechy). Navrch posypeme soľou, cukrom a olejom.
Krok 2
Pečieme v rúre pri teplote 60-75 stupňov v konvekčnom režime (alebo s mierne otvorenými dvierkami rúry) 8-9 hodín.
Krok 3
Vložte do sterilizovaných pohárov, naplňte rastlinným olejom a zaistite sterilizovanými viečkami. Možno skladovať na chladnom, tmavom mieste. Zo sušených paradajok si môžete pripraviť pilaf s liškami, teplý šalát s novými zemiakmi, predjedlo k vínu a mnoho iného.
UŽITOČNÉ RADY
Je lepšie brať paradajky, ktoré sú silné a nie príliš mäsité, napríklad krémové odrody rovnakej veľkosti.