Anna Gomonová 15. septembra 2016 K receptu
Tento zázrak v dóze sa dá použiť do šalátov, chlebíčkov, omáčok, pečiva, hlavných jedál a len tak – na ražný chlieb alebo kúsok bagety.
zložitosť: ľahko Kalórie: 241,96 kcal/porcia Porcie: 6 Použité: 4,35 g/19,20 g/13,73RúraSušenie, sušenietalianska kuchyňaPrázdneINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍparadajky 2 kgKorenie Herbes de Provence 1 polievková lyžica. l.soľolivový olej 2 lyžičky.olivový olej na polevustrúčik cesnaku 3 ks.vetvičky tymiánu 5 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky prekrojíme na polovicu, zbavíme semienok a vykrojíme stopky.
Krok 2
Poukladáme na plech vystlaný alobalom alebo papierom na pečenie, posypeme korením, osolíme a pokvapkáme olejom.
Krok 3
Rúru predhrejeme na 130°C. Sušíme 4-5 hodín (v závislosti od rúry a veľkosti paradajok). Určite sledujte!
Krok 4
Sklenenú nádobu s uzáverom dôkladne umyte a zalejte vriacou vodou. Vložte paradajky do pohára, navrstvite ich na tenké plátky cesnaku a zalejte olivovým olejom. V tejto forme môže byť produkt skladovaný niekoľko mesiacov.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Je veľmi vhodné odstrániť jadrovník z paradajky pomocou lyžice.