Sušené paradajky s cesnakom a bylinkami na olivovom oleji

Anna Gomonová 15. septembra 2016 K receptu

Tento zázrak v dóze sa dá použiť do šalátov, chlebíčkov, omáčok, pečiva, hlavných jedál a len tak – na ražný chlieb alebo kúsok bagety.

zložitosť: ľahko Kalórie: 241,96 kcal/porcia Porcie: 6 Použité: 4,35 g/19,20 g/13,73RúraSušenie, sušenietalianska kuchyňaPrázdneINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍparadajky 2 kgKorenie Herbes de Provence 1 polievková lyžica. l.soľolivový olej 2 lyžičky.olivový olej na polevustrúčik cesnaku 3 ks.vetvičky tymiánu 5 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky prekrojíme na polovicu, zbavíme semienok a vykrojíme stopky.

Krok 2

Poukladáme na plech vystlaný alobalom alebo papierom na pečenie, posypeme korením, osolíme a pokvapkáme olejom.

Krok 3

Rúru predhrejeme na 130°C. Sušíme 4-5 hodín (v závislosti od rúry a veľkosti paradajok). Určite sledujte!

Krok 4

Sklenenú nádobu s uzáverom dôkladne umyte a zalejte vriacou vodou. Vložte paradajky do pohára, navrstvite ich na tenké plátky cesnaku a zalejte olivovým olejom. V tejto forme môže byť produkt skladovaný niekoľko mesiacov.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Je veľmi vhodné odstrániť jadrovník z paradajky pomocou lyžice.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik