Sušené paradajky v sušičke

Evgenia Smirnová 12. február 2016 K receptu

Aké pekné je v zime otvárať téglik ručne vyrobených sušených paradajok! Ide o ideálny komponent do mnohých šalátov, na sendviče, jednohubky, všetky druhy občerstvenia, ako sú polevy na pizzu. Je to vlastne veľmi jednoduché! Dnes vám poviem, ako si jednoducho pripraviť chutné domáce sušené paradajky.

zložitosť: priemer Kalórie: 359,69 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 14 h Použité: 4,88 g/30,84 g/16,83Sušenie, sušenieObčerstveniePárty, bufetnarodeninyPiknikRomantická večeraINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ„Krémové“ paradajky – 4 kgolivový olej – 300 mlzmes sušených francúzskych bylín – podľa chutisušená bazalka – podľa chuticesnak – 1 hlava Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky umyte, osušte utierkou, prekrojte na polovice a polovice položte rezom nadol na dve vrstvy papierových utierok. Počkajte aspoň pol hodiny, kým sa prebytočná šťava a vlhkosť vsiaknu do uterákov.

Krok 2

Pripravte si sušičku zeleniny. Paradajky položte reznou stranou nahor na sušiace rošty a posypte zmesou byliniek. Takto rozložte všetky paradajky.

Krok 3

Sušte paradajky pri teplote 70 stupňov počas prvých 12-14 hodín, pravidelne vymieňajte police v sušičke. Asi po 14 hodinách zmeňte teplotu na 50 stupňov a sušte ešte asi 8 hodín. Výsledkom by mali byť plátky, ktoré nie sú suché ani nedopečené, ale skôr zvädnuté – mäkké v strede a so suchými, zvrásnenými okrajmi.

Krok 4

Keď sú paradajky takmer hotové, začneme pripravovať poháre, ošúpeme cesnak a pripravíme olej. Poháre sterilizujem v rúre na 100 stupňov 20 minút, ale môžete použiť aj tradičný spôsob.

Krok 5

Ošúpte strúčiky cesnaku, ak sú veľké, nakrájajte ich na polovicu. Nalejte časť oleja do hrnca a priveďte do varu. Na dno horúcej nádoby položte cesnak, bylinky, bazalku a niekoľko paradajok. Vrstvy teda striedame, kým sa nádoba úplne nenaplní. Potom naplňte nádobu asi do 3/4 bežným olejom a do zvyšnej 1/4 vriacim olejom. Pevne zatvorte veko. Uchovávajte v chlade.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik